Aromat:
Intensywna i głęboka czerwień z purpurowymi refleksami. Smolisty i dymny aromat, w tle malina, jeżyna, orzech włoski, lukrecja.
Smak:
Podniebienie złożone, mocny atak, aksamitne i zrównoważone, długi finisz z nutami lukrecji, tytoniu, kakao. W zależności od rocznika, wino może być przechowywane od 30 nawet do 75 lat.
Potrawy:
Gulasze z wołowiny i dziczyzny, sery kozie
Prasa:
Wine Advocate100/100
Even better and a prodigious effort that hits all my sweet spots, the 2011 Ermitage Le Pavillon comes from one of the top terroirs on Hermitage hill, the granite soils of the Les Bessards lieu-dit. Spectacularly perfumed, with raspberry, blackberry, licorice, toasted spices and assorted floral nuances, this full-bodied effort has massive depth and richness, no hard edges and masses of finely polished tannin that emerge on and frame the finish. It will be approachable at an earlier age than either the 2009 or 2010, yet should nevertheless have 2-3 decades of ultimate longevity.