Produkcja wina Dario Prinčič
Winnica jest gęsto obsadzona ponad 10 hektarami (około 8.000 winorośli na ha), z prawie wszystkimi winnicami wystawionymi na południowy wschód. Ponieważ jest bardzo stromo, a gleba składa się z gliny i piaskowca, wszystko działania odbywają się ręcznie.
Zbiory trwają zwykle od połowy września do połowy października, Gdy winogrona znajdują się w piwnicy, są odszypułkowane i umieszczane w otwartych dębowych kadziach do maceracji bez kontroli temperatury, bez dodatku drożdży i bez użycia siarki.
Czas trwania maceracji zależy od odmiany winogron, od 8 dni w przypadku Pinot Grigio do 45 dni w przypadku Cabernet Sauvignon. Tłoczenie odbywa się delikatnie za pomocą prasy pneumatycznej, następnie moszcz przechodzi fermentację w starych drewnianych beczkach.
Zanim wina zostaną zabutelkowane, dojrzewają przez 6 miesięcy w zbiornikach ze stali nierdzewnej w celu naturalnego klarowania. Podczas butelkowania występuje niewielki dodatek siarki (15 – 20 mg/l). Wina są butelkowane niefiltrowane i często mają jaskrawy pomarańczowy kolor w kieliszku (białe szczepy)