Opis smakowy
Aromaty przywodzące na myśl owoce czereśni, lukrecję, jagody, ziemisty akcent, cynamon plus słodka lukrecja podkreślają nieco rustykalny bukiet. Ekscytujące usta: mięsiste i czekoladowe, z paczkami niefiltrowanych, pieczonymi na słońcu śliwkami, a także jeżyny i crème de cassis, dużo soczystości i znowu nieco lukrecji. Dotyk wanilii i grzyby. Pikantno-pieprzny finisz. Mocne taniny i alkohol. Bez udźca jagnięcego ani rusz!
Rekomendacje kulinarne
Kaczka z sosem daktylowym, dziczyzna, jagnięcina z pieczonym czosnkiem; Ribeye z grilla z ziołami, hiszpański gulasz wołowy, gulasz cielęcy, dojrzewające sery.
Proces produkcji
Zbiór ręczny, ręczne odszypułkowanie, spontaniczna fermentacja, butelkowane bez jakichkolwiek dodatków, również bez SO2.