Opis smakowy
Piękny wiśniowy kolor, z intensywnymi granatowymi obwódkami. Nos jest bardzo mocny i złożony, podkreślający dojrzałość winogron aromatami czarnych owoców, skóry, kakao, prażonego drewna i pikantnych tonów, cynamonu, gałki muszkatołowej, czarnego pieprzu i, w umiarkowanym zakresie, wanilii. Na podniebieniu miękkie i słodkawe, bardzo owocowe, z dotykiem delikatnych nut tostowych, aromatycznego drewna i dobrej kwasowości, z bardzo długim i złożonym finiszem. Gotowe już teraz, choć można przechowywać przez kilka lat.
Rekomendacje kulinarne
Doskonałe do steków z grilla, dziczyzny, serów i dań z aromatycznymi grzybami.
Proces produkcji
Ręczny zbiór, spontaniczna fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej, dojrzewanie przez 14 miesięcy w beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego.