Lista produktów marki De Stefani

wino de stefani

Wysokiej jakości wina De Stefani

Jak wynika z oficjalnych dokumentów z 1624 roku, rodzina De Steiano de Stefani i od tego momentu rozpoczyna się uprawa winorośli i wytwarzanie win przez rodzinę De Stefani, na wzgórzach między Conegliano i Valdobbiadene, które znajdują się na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. Przez niemal 150 lat doskonalono tu techniki upraw i wytwarzania win w pogoni za doskonałością. Dzisiejsza winiarnia znajduje się w Fossalta di Piave, gdzie znajdują się m.in. nowoczesna piwnica do starzenia win oraz miejsce przeznaczone do suszenia gron. Obecnie winiarnią zarządza Alessandro De Stefani, przedstawiciel czwartego pokolenia rodziny, który dołączył do swojego ojca Tiziano w 1992 roku.

Czytaj więcej

Charakterystyka win De Stefani

De Stefani posiada najlepsze winnice do produkcji win musujących w regionie, w tym posiadłość Colvendrame, która znajduje się na wzgórzach Refrontolo ze swoją słynną parcelą „Tombola de Pin”. Szanuje się tu winiarskie tradycje rodziny, ale nie zapomina również o innowacjach, które pomagają w zarządzaniu winnicami i podczas winifikacji. Wina pozyskiwane są głównie z lokalnych odmian winorośli jak Glera, Marzemino, Raboso i Refosco. Aby nadać winom więcej charakteru, używa się specjalnych technik winifikacji, takich jak wyłączna dla De Stefani metoda „Method Zero” dla win musujących i „appassimento” (suszenie winogron) dla win czerwonych oraz kładzie nacisk na rolnictwo oparte o zasady upraw organicznych i biodynamicznych. Winifikacja odbywa się bez dodatku siarczynów, a do fermentacji moszczu używa się własnych drożdży.fani pochodzi z Refrontolo, małej miejscowości w Wenecji Euganejskiej. Winiarnia założona została w 1866 roku przez Valeriano de Stefani i od tego momentu rozpoczyna się uprawa winorośli i wytwarzanie win przez rodzinę De Stefani, na wzgórzach między Conegliano i Valdobbiadene, które znajdują się na Liście Światowego Dziedzictwa UNESCO. Przez niemal 150 lat doskonalono tu techniki upraw i wytwarzania win w pogoni za doskonałością. Dzisiejsza winiarnia znajduje się w Fossalta di Piave, gdzie znajdują się m.in. nowoczesna piwnica do starzenia win oraz miejsce przeznaczone do suszenia gron. Obecnie winiarnią zarządza Alessandro De Stefani, przedstawiciel czwartego pokolenia rodziny, który dołączył do swojego ojca Tiziano w 1992 roku.

De Stefani posiada najlepsze winnice do produkcji win musujących w regionie, w tym posiadłość Colvendrame, która znajduje się na wzgórzach Refrontolo ze swoją słynną parcelą „Tombola de Pin”. Szanuje się tu winiarskie tradycje rodziny, ale nie zapomina również o innowacjach, które pomagają w zarządzaniu winnicami i podczas winifikacji. Wina pozyskiwane są głównie z lokalnych odmian winorośli jak Glera, Marzemino, Raboso i Refosco. Aby nadać winom więcej charakteru, używa się specjalnych technik winifikacji, takich jak wyłączna dla De Stefani metoda „Method Zero” dla win musujących i „appassimento” (suszenie winogron) dla win czerwonych oraz kładzie nacisk na rolnictwo oparte o zasady upraw organicznych i biodynamicznych. Winifikacja odbywa się bez dodatku siarczynów, a do fermentacji moszczu używa się własnych drożdży.

Aktywne filtry

Availability: 2 In Stock

Redentore 888 jest hołdem dla jednego z najcenniejszych świąt  Wenecji, „Festa del Redentore”. W każdy trzeci weekend lipca Wenecjanie świętują ogromnym pokazem sztucznych ogni i wystawnymi kolacjami, a port zapełnia się łodziami.

Redentore 888 to maksymalna ekspresja naturalności: zasady biologiczne, wegańskie i bez siarczynów. Liczba 888 ma podwójne znaczenie, w zachodniej numerologii symbolizuje  Odkupiciela (Redentore), podczas gdy w kulturze wschodu potrójne szczęście Delikatny perlage i subtelne owocowe aromaty, z lekkim, kremowym i eleganckim smakiem. Bez dodatku SO2!

Availability: 3 In Stock

Niezrównane Pinot Grigio pochodzące z winnicy Le Ronche obsadzonej starymi, 50-letnimi krzewami, położonej w Fossalta di Piave, 10 km od Adriatyku i 50 km od Dolomitów. Wyjątkowe terroir, mieszanina gleb osadowych, białej glinki i minerałów z Dolomitów oraz łagodny, z nielicznymi opadami deszczu i wysoką letnią temperaturą klimat. Czegóż chcieć więcej? Tylko winnej próby!

Availability: 18 In Stock

Redentore oznacza odkupiciela: wolność od zarazy, która nawiedziła Wenecję w latach 1575-1577 i przywołuje jeden z najbardziej tradycyjnych festiwali Weneckich. Zaś w osobie naturalnego i jędrnego Cabernet Sauvignon Redentore odnajdziemy związki kulinarne wprost ze wspomnianego Festiwalu.

Availability: 33 In Stock

Obłędne, rocznikowe Prosseco z posiadłości Colvendrame, położonej na wzgórzach Refrontolo, między Conegliano i Valdobbiadene, stworzone dzięki innowacyjnej metodzie schładzania do temperatury 0°C najpierw winogron, a później moszczu i wina, zaś fermentacja odbywa się w 15°C. Stąd nazwa tego niezwykłego wina: 0.15!

Availability: 16 In Stock

Vènis wychwala międzynarodową duszę Wenecji, tętniącego życiem miasta. Jak Wenecjanin, na wystawnych bankietach z XVIII wieku czujemy zapach egzotyczny przypraw i pysznych potraw. Mistrzowski kupaż Sauvignon Blanc (65%) i Chardonnay z Le Ronche w Fossalta di Piave, gdzie między Adriatykiem, a Dolomitami powstaje to niezwykłe wino.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website