Christoph Koch od 2013 roku idzie własną drogą w zakresie winifikacji, aby w tworzonych winach bezkompromisowo wyrazić charakter i niezależność pochodzenia. Wina z mocą, strukturą i żywotnością. Spontaniczna fermentacja w używanych drewnianych beczkach - winogrona z własnych winnic zarządzanych biodynamicznie. Czysto naturalny produkt, który cieszy się renomą, butelka po butelce.
W regionach winiarskich wzdłuż Dunaju prawie nie ma gleb wapiennych, zaś Hollenburg to swego rodzaju „geologicznie egzotyczna wyspa" w tym regionie. Kalspitz na bazie Gruner Veltlinera i Rieslinga czyli terroir przedstawione w jak najbardziej purystyczny sposób, przy użyciu Méthode Ancestrale, znanej również jako Pétillant Naturel, w skrócie Pet Nat czyli najbardziej naturalna forma produkcji wina musującego przy minimalnej ingerencji winiarza. Brawo!
Delikatne i naturalne, różowe wino musujące (Zweigelt i Gelber Muskateller) z Kremstal z kwiatowymi niuansami, aromatami letniego siana, czarnego bzu i słonego ciasta drożdżowego. Odlot!