Opis smakowy:
Bukiet aromatów przywodzi na myśl niedojrzałe owoce o żółtym miąższu, takie jak ananas i zielone jabłko, agrest w połączeniu z miodem z czarnego bzu i kwiatów polnych; w ustach jest świeże, zrównoważone i stymulujące, z przyjemną mineralnością na końcu, która kusi pijącego.
Proces produkcji
Fermentacja i dojrzewanie na osadzie drożdżowym w zbiornikach ze stali nierdzewnej do końca lutego.
Sugestie kulinarne
Dobrze komponuje się z daniami ze szparagów, również z lekkimi daniami kuchni azjatyckiej, jak sushi lub tajskie szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym (satay), białymi mięsami przyrządzanymi według różnych azjatyckich przepisów. Idealne także z alpejskimi przysmakami, takimi jak np. pierś przepiórki z tatarem z kurek np. na oficjalne lunche z kolegami z pracy, pozwalające dzielić się autentycznymi smakami krainy Południowego Tyrolu.