PrestaShop

Aktywne filtry

Availability: Out of stock

Cutty Sark to jedna z najpopularniejszych marek whisky mieszanej na świecie, która została wprowadzona na rynek w 1923 roku. Jej lekki i orzeźwiający charakter tworzy specjalna kompozycja najlepszych whisky single malt i najwyższej jakości whisky zbożowych (single grain). Podstawę blendu stanowią whisky słodowe z działającej w Speyside destylarni Glenrothes, które nadają owocowo-waniliowego charakteru. Dojrzewanie odbywa się głównie w beczkach z amerykańskiego dębu, ale wykorzystywane są też beczki pierwszego napełnienia po sherry.

Availability: Out of stock

W nosie chipsy bananowe, herbatniki maślane, kajmak, skórka z pomarańczy kandyzowana. Oleista konsystencja wzmacnia wrażenie słodyczy w ustach. Czuć wanilię, karmel, masło orzechowe oraz nuty orzechów włoskich.

Jest to mieszanka whisky słodowej w wieku minimalnym 5 lat z regionów Speyside, Lowland oraz Isle oraz whisky zbożowej z destylarni Invergordon. Większość whisky używanej do tego blendu pochodzi z beczek pierwszego użycia po sherry oraz bourbonie. Efektem jest niesamowicie delikatna, aksamitna i słodka whisky, która idealnie nawiązuje do swojej nazwy - „gładka jak świński nos”.

Availability: Out of stock

Whisky stworzona przez nagradzanego niezależnego bottlera WEMYSS MALTS. Jest to kupaż wysokiej jakości whisky słodowych i zbożowych, które dostarczają nam wielowarstwowej struktury aromatu oraz wręcz kremowej tekstury. Nazwa po przodku rodziny Wemyss- David "Lord Elcho" Wemyss, który zasłynął heroiczną walką wspierając ówczesnego Karola Edwarda Stuart. David Wemyss poświęcił tytuł szlachecki oraz został wygnany do Francji na resztę swojego życia.

Availability: Out of stock

Nowa odsłona whisky Glenmorangie, stworzona z bogatej w minerały wody ze źródła Tarlogie Spring. Przyjemnie słodka i owocowa dzięki destylacji w alembikach wysokich niczym dorosła żyrafa. Dojrzewa w trzech rodzajach beczek, po czym jest komponowana w doskonale zbalansowaną całość.

Availability: 3 In Stock

Receptura ginu została stworzona razem Uniwersytetem Gorzelnictwa i Browarnictwa Heriot-Watt. Klasyczna receptura została wzbogacona unikalnymi składnikami: warzuchą lekarską, morszczyn, bluszczykiem ziemnym oraz solą morską.

Subtelny aromat kwiatowy pomieszany z zapachem morskiej bryzy i wysuszonych glonów morskich. W ustach stonowany, ale wyrazisty. Wyczuwalna odrobina słodyczy, lekka trawiastość, solanka i jałowiec. Rewelacyjny!

Availability: 4 In Stock

Delikatny i zwiewny aromat kandyzowanej skórki cytryny, kwiatów bzu i agrestu. W tle lekko kolendra i jałowiec. Średnia struktura. Smak zwłaszcza kwiatowy, muskatowy. Lekka cierpkość zestawiona ze słodyczą.

14 składników botanicznych: jałowiec, arcydzięgiel, lawenda, morwa czarna, skórki pomarańczy, skórka limonki, wrzos, pączki sosny, ostropest plamisty, trawa cytrynowa, orzechy leszczyny południowej, ziarna kolendry, korzeń irysa, imbir. Po destylacji, alkohol zostaje użyty do zimnej maceracji suszonych kwiatów czarnego bzu oraz świeżego agrestu.

Availability: Out of stock

Genialna mieszanka aromatu rabarbaru, imbiru i igliwia sosnowego. W ustach imbir zaznaczony zdecydowanie mocniej. Wyraźnie czerwony grejpfrut, rozmaryn i wiśnia maraschino. Bardzo długi i intensywny finisz.

Edinburgh Gin aromatyzowany z 14 składników, został jeszcze razinfuzowany imbirem oraz rabarbarem.
Numer 3# wśród wszystkich smakowych ginów sprzedawanych w UK (2018).

Availability: 8 In Stock

14 składników botanicznych: jałowiec, arcydzięgiel, lawenda, morwa czarna,skórki pomarańczy, skórka limonki, wrzos, pączki sosny, ostropest plamisty,trawa cytrynowa, orzechy leszczyny południowej, ziarna kolendry, korzeń irysa,imbir.

Marka Edinburgh Gin jest numerem 6 # wśród wszystkich ginów sprzedawanych w UK (2018) Aromaty skórki limonki i grejpfruta. Również imbiru, świeżej morwy, pędów sosny i lawendy. W ustach kremowy, z mocnym uderzeniem jałowca. Ewoluuje w świeżą kolendrę, lukrecję, lekką orzechowość i cytrynę.

Availability: 2 In Stock

Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej mało znanej destylarni z regionu Speyside. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty, które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla region Speyside. Fantastyczna whisky dla początkujących w tej dziedzinie.

Availability: 2 In Stock

Surowiec - whisky słodowa oraz whisky zbożowa. Destylacja- Pot Still oraz Column Still Blended Whisky stworzona w wyniku kupażu single malt whisky z wyspy Skye, single malt z regionu Speyside oraz whisky zbożowej. Cześć whisky dojrzewała w beczkach ex-sherry co od razu czuć podczas picia.

Aromaty bryzy morskiej, rodzynek oraz suszonej moreli. Z tyłu gorzka czekolada i suszona śliwka. W smaku dojrzałe brzoskwinie z nutą wanilii, potem morska słoność oraz miód wrzosowy.

Availability: 6 In Stock

Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z regionu Lowland. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty (potrójnie destylowane), które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla region Lowland. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.

Availability: 3 In Stock

Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z jednej z wysp szkockich (oprócz) Ilay. „Island” jest nieoficjalnym regionem, który powstał ze względu na rosnącą popularność „wyspiarskich destylarni”. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty, które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla whisky produkowanych w bardziej morskich destylarniach. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.

Availability: Out of stock

W nosie słód, chleb i masło, czerwone jagody, ciasto, mokry dąb i dżem morelowy. W ustach Potężne i słodkie na początku, z syropem klonowym w końcówce. Posmak dębu daje delikatnie gorzką nutę. Mieszanka wyłącznie whisky słodowych (malt) z 16 szkockich destylarni, a większość pochodzi z wyspy Islay, a w szczególności z destylarni Coal Ila.

Availability: 3 In Stock

Surowiec- słód jęczmienny.

Destylacja- Pot Still
Kupaż single malt whisky z wielu destylarni pochodzących z regionu Speyside.

W nosie na początku spora rześkość dojrzałych owoców brzoskwiń, mango oraz melona. W ustach delikatnie oleisty. Cytrusy z mocnym akcentem kandyzowanej pomarańczy, suszonej moreli oraz blanszowanych migdałów.

Availability: 3 In Stock

Aromat delikatnie ziołowy z nutą wanilii i soczystej brzoskwini oraz cukierków krówek. W ustach dużo słodyczy, wanilia, pomarańcza, kokos, karmel i gałka muszkatołowa. Długa końcówka. Glengoyne 10yo to najmłodsza edycja z portfolio destylarni. 15% beczki z dębu europejskiego ex-sherry pierwszego użycia 15% beczki z dębu amerykańskiego ex-sherry pierwszego użycia 70% beczki refill

Availability: Out of stock

Dream to Dram to historyczny pierwszy oficjalny wypust najnowszej destylarni w regionie Lowland. Młody 3-letni destylat dojrzewał w dwóch rodzajach beczkach: ex-bourbon z białego dębu pierwszego napełnienia (dzięki czemu wyciągnął dużo słodkich nut) oraz ex-bordeaux (poddane procesowi STR, regeneracji drewna), które dały delikatne nuty skóry cielęcej oraz kakao. Niefiltrowana na zimno oraz bez dodatku sztucznych barwników.

Availability: 5 In Stock

Bogaty, słodki aromat z nutami karmelu, marcepana i suszonych owoców. Konsystencja miękka, oleista i bardzo skoncentrowana. Posmak gruszek i rozgrzewających przypraw. Długi, słodki, dębowy finisz.

20% beczki z dębu europejskiego ex-sherry pierwszego użycia

20% beczki z dębu amerykańskiego ex-sherry pierwszego użycia

60% beczki refill

Availability: 1 In Stock

Surowiec- Słód jęczmienny. Destylacja- Pot Still leżakuje wyłącznie w beczkach po sherry pierwszego napełnienia lub wielokrotnego.

Piękny słodki aromat mlecznej czekolady, wzbogacony o nuty suszonych wiśni. Ciało krągle i zróżnicowane, wzbogacone o aromaty karmelu i drzewa sandałowego. Finisz długi i aromatyczny.

Availability: 5 In Stock

Na wstępie wędzony bekon, po chwili ujawnia się nuta melasy oraz owoców tropikalnych. Gęsta słodycz z nutą owoców tropikalnych. Potem wytrawne nuty: stary dąb, wędzona wędlina, lukrecja. Długi finisz.

Smokehead Rum Rebel to torfowa single malt whisky z nieoznaczonej destylarni zlokalizowanej na wyspie Islay. Whisky została podana procesowi finiszowania w beczkach, w których wcześniej leżakował karaibski rum.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website