Absente to likier skomponowany z alkoholu, cukru i wyciągu z ziół, przede wszystkim piołunu, anyżku, melisy i mięty. Piołun jest bardzo gorzki, jednak w tym trunku gorycz ta jest zrównoważona dosyć wysoką zawartością cukru. Ilość tujonu jest ściśle nadzorowana i zgodna z prawem. Tu w małej zgrabnej buteleczce 100 ml.
Kraj
Jest 319 produktów.
Brandy Very Special powstaje z winnych destylatów leżakowanych w dębowych beczkach przez co najmniej 3 lata.
Brandy klasy Very Superior Old Pale powstaje z winnych destylatów leżakowanych w dębowych beczkach przez minimum 5 lat.
Aperitif lub digestif, także jako sos do lodów. Przyjemny aromat świeżo wyciśniętego soku z dojrzałej cytryny i skórki cytrynowej. Łagodny cytrusowy smak, lekko ściągający. Delikatny, satysfakcjonujący finisz z lekką goryczką skórki cytrynowej.
Włoski trunek uzyskiwany poprzez infuzowanie ziół (korzenia gencjany, rumianku, rabarbaru, szafranu).
Gin Two Trees jest skomponowany na bazie wysokiej jakości spirytusu zbożowego w połączeniu z różnorodnymi botanikaliami, jak jałowiec, korzeń irysa i lukrecji, dzięgiel, skórka z cytryny i pomarańczy, migdały oraz nasiona kolendry.
Brandy Modern Collection powstaje z wyselekcjonowanych winnych destylatów leżakowanych w dębowych beczkach przez co najmniej 3 lata.
Brandy Georgian Legend Extra Old powstaje z gruzińskich Eaux de Vie, które dojrzewały przez minimum 10 lat w dębowych beczkach.
Brandy Modern Collection Very Superior Old Pale powstaje z wyselekcjonowanych winnych destylatów leżakowanych w dębowych beczkach przez co najmniej 5 lat.
Wyjątkowy irlandzki gin, wyprodukowany przez pasjonatów z destylarni West Cork.
Marka stworzona w 1968 roku przez Ian Macleod Distillers. Blend ponad 30 szkockich destylatów, między innymi z Glengoyne oraz Tamdhu.
Destylat pszeniczny został redestylowany w miedzianym alembiku, z 9 składnikami aromatycznymi. Jest ikoniczny przedstawiciel stylu London Dry Gin.
Wyraźny aromat jałowca i skórki cytryny po chwili ustępuje kolendrze. Smak zdominowany przez jałowiec; pojawiają się również nuty lukrecji i cynamonu oraz skórki cytrynowej. Nieco niższa zawartość alkoholu.
Cutty Sark to jedna z najpopularniejszych marek whisky mieszanej na świecie, która została wprowadzona na rynek w 1923 roku. Jej lekki i orzeźwiający charakter tworzy specjalna kompozycja najlepszych whisky single malt i najwyższej jakości whisky zbożowych (single grain). Podstawę blendu stanowią whisky słodowe z działającej w Speyside destylarni Glenrothes, które nadają owocowo-waniliowego charakteru. Dojrzewanie odbywa się głównie w beczkach z amerykańskiego dębu, ale wykorzystywane są też beczki pierwszego napełnienia po sherry.
Kentucky Gentleman to marka amerykańskiej whiskey produkowana przez należącą do Sazerac Company, działającą w Kentucky destylarnię Barton. Marka ta istnieje na rynku już od kilkudziesięciu lat.
Lekki i łagodny aperitif oparty na bardzo starej, rodzinnej recepturze. Jego nazwa ma oddawać ducha Prowansji: Rinquinquin oznacza w lokalnej mowie „orzeźwienie”.
Dobrze schłodzony Orange Colombo jest nie tylko aperitifem, może być również niezwykle przyjemnym i orzeźwiającym towarzyszem deserów owocowych.
Pommeau de Normandie jest kompozycją złożoną w trzech częściach ze świeżego moszczu jabłkowego i jednej części Calvadosu.
Brandy Georgian Legend Extra Old powstaje poprzez zmieszanie ponad 30 destylatów najwyższej jakości z w wieku co najmniej 10 lat.
Mocny aromat jałowca, lukrecji, igliwia i szałwi. Subtelnie fiołki i lawenda. W ustach klasyczny jałowiec, młotkowany pieprz, lekko cytryna. Wyraźnie zaznaczona szałwia. Lekko pikantny, przyprawowy finisz.
Alkohol bazowy - spirytus z angielskiej pszenicy. Destylacja: Pot Still
Do produkcji NO.8 używany jest miedziany pot still “Connie” wyprodukowany w roku 1960 przez najstarszą brytyjską firmę John Dore & Company. Tradycyjne metody produkcji, element rodzinnego biznesu oraz małe partie plasują Langley’s NO.8 w czołówce ginu na świecie.
Trunek ten to kompozycja zielonych, zbieranych w 2 połowie czerwca orzechów włoskich, czerwonego wina, gałki muszkatołowej, cynamonu, goździków, mocnego alkoholu i cukru trzcinowego.
To likier powstały ze zmieszania białego wina, winnego likieru, chinowca, słodkich i gorzkich pomarańczy i cukru trzcinowego oraz infuzję: korzenia gencjany z góry Lure oraz słodkich pomarańczy.
Tsipouro to rodzaj greckiego destylatu z winogron w stylu grappy. Receptura na Tsipouro Tirnavou jest utrzymywana w rodzinie Katsaros od 1856 roku.
Pommeau de Normandie to kompozycja złożona w trzech częściach ze świeżego moszczu jabłkowego i jednej części Calvadosu.
Umieszczony w kategorii Calvadosu - tu mu genetycznie najbliżej chociaż zdecydowana lekkość i świeżość - 17% alkoholu tylko!
Nuty jęczmienia ze słodyczą balansują na kubkach smakowych przechodząc w budyniowy smak kremu angielskiego. W ustach kontynuacja słodkich nut kremowych, przechodząca w dojrzały smak ciasta owocowego typu keks.
Aromatyczność zdominowana zapachami wynikającymi z dojrzewania w beczce - wanilia i kokos ale też słodkie przyprawy korzenne. W ustach waniliowa słodycz, obity banan i lekko ananas. Idealny do koktajli!
Surowiec Melasa z trzciny cukrowej z Gujany. Destylacja- Pot Still oraz Column Still Doorly''s 3YO Rum powstaje bez dodatkowego cukru oraz sztucznych aromatów. Leżakuje 3 lata w dębowych beczkach ex- Bourbon cask, następnie jest filtrowany przez węgiel drzewny dla osiągnięcia czystego koloru i charakterystycznego smaku.
Brandy Marquis de Villard VSOP jest wytwarzana z gron odmian Carignan, Grenache, Cabernet i Merlot, zbieranych ręcznie w południowej Francji. Następnie wytwarzane jest wino, które podlega starannej destylacji, aby otrzymać przednią eau-de-vie, która leżakuje minimum rok w beczkach z dębu Limousin. W trakcie leżakowanie brandy Villard nabiera pięknego, złotego koloru, unikalnych aromatów i posmaku dębiny. Cały proces odbywa się pod ścisłą kontrolą „Mistrza Piwnicy”.
Kavka wzoruje się na staropolskich recepturach polskich gorzałek, gdzie w procesie destylacji dodawano owoce, aby podkreślić unikalną recepturę. Destylat pszeniczno-żytni jest wzbogacony destylowanym w miedzianych alembikach spirytusem z jabłek oraz śliwek. Dzięki temu Kavka posiada niezwykle kremowy zdecydowany charakter oraz dużą dozę owocowej słodyczy.
Kavka jest produkowana w legendarnej destylarni Koneser a autorka receptury Urszula Wójcik, zajmuje się każdym etapem tworzenia tego produktu.
W czasach polskiej prohibicji w latach ‘20 i ‘30, aby zaprosić kogoś na wódkę, zapraszało się go hasłem „Chodźmy na Kavkę”.
Polecamy podawać Bombardino na ciepło z bitą śmietaną albo wymieszany z espresso i udekorowany bitą śmietaną.
Alianca Velha Brandy po raz pierwszy stworzona niemal sto lat temu, dziś jest znana i lubiana na całym świecie.
Mr. Three & Bros Ginger Falernum ma głęboki i mętny żółty kolor . W mieszaniu jest wszechstronny , kameleonowy, zaskakujący goryczką, potrafi nadać niesamowitej świeżości.
W nosie chipsy bananowe, herbatniki maślane, kajmak, skórka z pomarańczy kandyzowana. Oleista konsystencja wzmacnia wrażenie słodyczy w ustach. Czuć wanilię, karmel, masło orzechowe oraz nuty orzechów włoskich.
Jest to mieszanka whisky słodowej w wieku minimalnym 5 lat z regionów Speyside, Lowland oraz Isle oraz whisky zbożowej z destylarni Invergordon. Większość whisky używanej do tego blendu pochodzi z beczek pierwszego użycia po sherry oraz bourbonie. Efektem jest niesamowicie delikatna, aksamitna i słodka whisky, która idealnie nawiązuje do swojej nazwy - „gładka jak świński nos”.
Aromat jałowca, czarnego pieprzu, słodkich cytrusów. Przyjemny niuans żywicy. W ustach wybija się lekka słodycz i nieco mocniejsza budowa. Smakuje jałowcem, kolendrą, kandyzowaną skórką cytryny. Destylat pszeniczny został redestylowany w miedzianym alembiku, z 9 składnikami aromatycznymi, a następnie dodano ok 2% syropu z trzciny cukrowej.
Mieszanka aromatów karmelu, słodkawej dębiny, skórki pomarańczy i kandyzowanego imbiru. W smaku początkowo dominują miód i wanilia, a po chwili pojawiają się słodkie owoce tropikalne i jabłko w karmelu.
Whisky stworzona przez nagradzanego niezależnego bottlera WEMYSS MALTS. Jest to kupaż wysokiej jakości whisky słodowych i zbożowych, które dostarczają nam wielowarstwowej struktury aromatu oraz wręcz kremowej tekstury. Nazwa po przodku rodziny Wemyss- David "Lord Elcho" Wemyss, który zasłynął heroiczną walką wspierając ówczesnego Karola Edwarda Stuart. David Wemyss poświęcił tytuł szlachecki oraz został wygnany do Francji na resztę swojego życia.
Nowa odsłona whisky Glenmorangie, stworzona z bogatej w minerały wody ze źródła Tarlogie Spring. Przyjemnie słodka i owocowa dzięki destylacji w alembikach wysokich niczym dorosła żyrafa. Dojrzewa w trzech rodzajach beczek, po czym jest komponowana w doskonale zbalansowaną całość.
Likier Lawenda Youra Spirits to idealny dodatek do deserów lub alternatywa dla nich. Jego słodycz zrównoważona kwasowością w naturalny sposób uspokaja i odpręża
