Paloma została stworzona na bazie bezalkoholowej tequili ISH Mexican Agave i orzeźwiającego różowego grejpfruta, soczystej limonki.
Alkohole
Alkohole
Sklep internetowy Wina.pl to przestrzeń, w której znajdziesz nie tylko wysokiej jakości wina. Specjalnie z myślą o naszych klientach przygotowaliśmy również selekcję innych alkoholi, w tym różnego rodzaju whisky, wódki, rumy, tequile, brandy i wiele więcej! Zaopatrzysz się tu w najlepsze mocne alkohole z różnych krajów i regionów, dlatego koniecznie sprawdź asortyment i zaufaj doświadczonym specjalistom!
Sprawdź naszą ofertę alkoholi mocnych
Od tradycyjnej whisky, przez intensywną wódkę, aż po egzotyczne rumy i tequile - oferta sklepu internetowego Wina.pl zadowoli nawet najbardziej wymagających entuzjastów mocnych alkoholi. To jednak nie wszystko, co możemy zaproponować w tej kategorii! Szczególnie warto zwrócić uwagę na owocowe nalewki i likiery, które będą idealne na prezent lub spotkania z bliskimi.
Alkohole w sklepie internetowym obejmują także inne gatunki warte skosztowania, takie jak Grappa, Absynt, Brandy oraz Gin.
Szeroki wybór alkoholu w sklepie online
Zastanawiasz się, czy zakup alkoholu w sklepie internetowym jest możliwy? Nie tylko jest możliwy, ale też niesie za sobą wiele zalet! Sklep online, taki jak Wina.pl, oferuje nie tylko wygodę zakupów z domu, ale przede wszystkim dostęp do niezwykle szerokiej gamy produktów. Konsumenci mają możliwość wyboru spośród wielu rodzajów alkoholi, co jest szczególnie ważne w przypadku poszukiwania rzadkich i unikalnych produktów.
Zatem alkohole w sklepie online to przede wszystkim:
- Wybór: Sklepy internetowe dysponują znacznie szerszą ofertą niż tradycyjne sklepy stacjonarne.
- Dostępność: Rzadkie alkohole, które trudno znaleźć w standardowych punktach sprzedaży, są często dostępne w zaufanych sklepach z alkoholami online.
- Komfort: Zakupy można realizować o dowolnej porze, bez potrzeby wychodzenia z domu.
- Informacje: Na stronie internetowej znajdziesz szczegółowe opisy produktów, recenzje i rekomendacje, które pomagają w dokonaniu świadomego wyboru.
Alkohole z całego świata na Wina.pl
Skąd pochodzą mocne alkohole, które oferujemy? Ze wszystkich zakątków świata! Zaopatrzymy Cię w alkohole z klasycznych regionów, jak Szkocja, Włochy czy Francja, jak i z mniej konwencjonalnych miejsc, takich jak Japonia czy Dominikana. Dzięki temu zwolennicy mocniejszych produktów mają łatwy dostęp do nowych i interesujących etykiet!
Jest 339 produktów.
Bezalkoholowy Mojito bazujący na ISH Caribbean Spiced Spirit, limonce i marokańskiej mięcie
ISH Lime Daiquiri to wielokrotnie nagradzany bezalkoholowy Daiquiri bazujący na ISH Caribbean Spiced Spirit, limonkach i cukrze.
ISH Spritz to wielokrotnie nagradzany bezalkoholowy Spritz bazujący na francuskim korzeniu gencjany i włoskich cytrusach.
ISH G&T to wielokrotnie nagradzany bezalkoholowy ( 0,4%) Gin & Tonic. Bazując na ISH London Botanical Spirit i toniku z wyraźną nutą chininy jest dobrą bezalkoholową alternatywą na imprezie.
Absente to likier skomponowany z alkoholu, cukru i wyciągu z ziół, przede wszystkim piołunu, anyżku, melisy i mięty. Piołun jest bardzo gorzki, jednak w tym trunku gorycz ta jest zrównoważona dosyć wysoką zawartością cukru. Ilość tujonu jest ściśle nadzorowana i zgodna z prawem. Tu w małej zgrabnej buteleczce 100 ml.
ISH Spritz to wielokrotnie nagradzany bezalkoholowy Spritz bazujący na francuskim korzeniu gencjany i włoskich cytrusach.
Brandy Very Special powstaje z winnych destylatów leżakowanych w dębowych beczkach przez co najmniej 3 lata.
Brandy klasy Very Superior Old Pale powstaje z winnych destylatów leżakowanych w dębowych beczkach przez minimum 5 lat.
Aperitif lub digestif, także jako sos do lodów. Przyjemny aromat świeżo wyciśniętego soku z dojrzałej cytryny i skórki cytrynowej. Łagodny cytrusowy smak, lekko ściągający. Delikatny, satysfakcjonujący finisz z lekką goryczką skórki cytrynowej.
Włoski trunek uzyskiwany poprzez infuzowanie ziół (korzenia gencjany, rumianku, rabarbaru, szafranu).
Gin Two Trees jest skomponowany na bazie wysokiej jakości spirytusu zbożowego w połączeniu z różnorodnymi botanikaliami, jak jałowiec, korzeń irysa i lukrecji, dzięgiel, skórka z cytryny i pomarańczy, migdały oraz nasiona kolendry.
Brandy Modern Collection powstaje z wyselekcjonowanych winnych destylatów leżakowanych w dębowych beczkach przez co najmniej 3 lata.
Brandy Georgian Legend Extra Old powstaje z gruzińskich Eaux de Vie, które dojrzewały przez minimum 10 lat w dębowych beczkach.
Brandy Modern Collection Very Superior Old Pale powstaje z wyselekcjonowanych winnych destylatów leżakowanych w dębowych beczkach przez co najmniej 5 lat.
Mikolasch to najstarsza marka wódki na świecie!
Historia marki Mikolasch sięga roku 1842, kiedy to Piotr Mikolasch, właściciel firmy farmaceutycznej we Lwowie oraz innowator w dziedzinie destylacji, założył fabrykę wódek Mikolasch. Dzięki wykorzystaniu doskonałych, lokalnych odmian zbóż z bogatych rolniczo, niezwykle żyznych okolic Lwowa oraz perfekcyjnych technik destylacji, wódki Mikolasch szybko zdobyły międzynarodowe uznanie wśród zamożnych i wpływowych klientów, w tym cara Rosji Mikołaja I i papieża Piusa XII. Po zniesieniu prohibicji w 1933 roku, wódki te z powodzeniem podbiły rynek amerykański. Marka Mikolasch cieszyła się dużym uznaniem już przed wojną, stając się symbolem elegancji i prestiżu wśród elit.
Wyjątkowy irlandzki gin, wyprodukowany przez pasjonatów z destylarni West Cork.
Marka stworzona w 1968 roku przez Ian Macleod Distillers. Blend ponad 30 szkockich destylatów, między innymi z Glengoyne oraz Tamdhu.
Destylat pszeniczny został redestylowany w miedzianym alembiku, z 9 składnikami aromatycznymi. Jest ikoniczny przedstawiciel stylu London Dry Gin.
Wyraźny aromat jałowca i skórki cytryny po chwili ustępuje kolendrze. Smak zdominowany przez jałowiec; pojawiają się również nuty lukrecji i cynamonu oraz skórki cytrynowej. Nieco niższa zawartość alkoholu.
Cutty Sark to jedna z najpopularniejszych marek whisky mieszanej na świecie, która została wprowadzona na rynek w 1923 roku. Jej lekki i orzeźwiający charakter tworzy specjalna kompozycja najlepszych whisky single malt i najwyższej jakości whisky zbożowych (single grain). Podstawę blendu stanowią whisky słodowe z działającej w Speyside destylarni Glenrothes, które nadają owocowo-waniliowego charakteru. Dojrzewanie odbywa się głównie w beczkach z amerykańskiego dębu, ale wykorzystywane są też beczki pierwszego napełnienia po sherry.
Kentucky Gentleman to marka amerykańskiej whiskey produkowana przez należącą do Sazerac Company, działającą w Kentucky destylarnię Barton. Marka ta istnieje na rynku już od kilkudziesięciu lat.
Lekki i łagodny aperitif oparty na bardzo starej, rodzinnej recepturze. Jego nazwa ma oddawać ducha Prowansji: Rinquinquin oznacza w lokalnej mowie „orzeźwienie”.
Dobrze schłodzony Orange Colombo jest nie tylko aperitifem, może być również niezwykle przyjemnym i orzeźwiającym towarzyszem deserów owocowych.
Pommeau de Normandie jest kompozycją złożoną w trzech częściach ze świeżego moszczu jabłkowego i jednej części Calvadosu.
Brandy Georgian Legend Extra Old powstaje poprzez zmieszanie ponad 30 destylatów najwyższej jakości z w wieku co najmniej 10 lat.
Mocny aromat jałowca, lukrecji, igliwia i szałwi. Subtelnie fiołki i lawenda. W ustach klasyczny jałowiec, młotkowany pieprz, lekko cytryna. Wyraźnie zaznaczona szałwia. Lekko pikantny, przyprawowy finisz.
Alkohol bazowy - spirytus z angielskiej pszenicy. Destylacja: Pot Still
Do produkcji NO.8 używany jest miedziany pot still “Connie” wyprodukowany w roku 1960 przez najstarszą brytyjską firmę John Dore & Company. Tradycyjne metody produkcji, element rodzinnego biznesu oraz małe partie plasują Langley’s NO.8 w czołówce ginu na świecie.
Trunek ten to kompozycja zielonych, zbieranych w 2 połowie czerwca orzechów włoskich, czerwonego wina, gałki muszkatołowej, cynamonu, goździków, mocnego alkoholu i cukru trzcinowego.
To likier powstały ze zmieszania białego wina, winnego likieru, chinowca, słodkich i gorzkich pomarańczy i cukru trzcinowego oraz infuzję: korzenia gencjany z góry Lure oraz słodkich pomarańczy.
Tsipouro to rodzaj greckiego destylatu z winogron w stylu grappy. Receptura na Tsipouro Tirnavou jest utrzymywana w rodzinie Katsaros od 1856 roku.
Pommeau de Normandie to kompozycja złożona w trzech częściach ze świeżego moszczu jabłkowego i jednej części Calvadosu.
Umieszczony w kategorii Calvadosu - tu mu genetycznie najbliżej chociaż zdecydowana lekkość i świeżość - 17% alkoholu tylko!
Nuty jęczmienia ze słodyczą balansują na kubkach smakowych przechodząc w budyniowy smak kremu angielskiego. W ustach kontynuacja słodkich nut kremowych, przechodząca w dojrzały smak ciasta owocowego typu keks.
Aromatyczność zdominowana zapachami wynikającymi z dojrzewania w beczce - wanilia i kokos ale też słodkie przyprawy korzenne. W ustach waniliowa słodycz, obity banan i lekko ananas. Idealny do koktajli!
Surowiec Melasa z trzciny cukrowej z Gujany. Destylacja- Pot Still oraz Column Still Doorly''s 3YO Rum powstaje bez dodatkowego cukru oraz sztucznych aromatów. Leżakuje 3 lata w dębowych beczkach ex- Bourbon cask, następnie jest filtrowany przez węgiel drzewny dla osiągnięcia czystego koloru i charakterystycznego smaku.
Brandy Marquis de Villard VSOP jest wytwarzana z gron odmian Carignan, Grenache, Cabernet i Merlot, zbieranych ręcznie w południowej Francji. Następnie wytwarzane jest wino, które podlega starannej destylacji, aby otrzymać przednią eau-de-vie, która leżakuje minimum rok w beczkach z dębu Limousin. W trakcie leżakowanie brandy Villard nabiera pięknego, złotego koloru, unikalnych aromatów i posmaku dębiny. Cały proces odbywa się pod ścisłą kontrolą „Mistrza Piwnicy”.
Kavka wzoruje się na staropolskich recepturach polskich gorzałek, gdzie w procesie destylacji dodawano owoce, aby podkreślić unikalną recepturę. Destylat pszeniczno-żytni jest wzbogacony destylowanym w miedzianych alembikach spirytusem z jabłek oraz śliwek. Dzięki temu Kavka posiada niezwykle kremowy zdecydowany charakter oraz dużą dozę owocowej słodyczy.
Kavka jest produkowana w legendarnej destylarni Koneser a autorka receptury Urszula Wójcik, zajmuje się każdym etapem tworzenia tego produktu.
W czasach polskiej prohibicji w latach ‘20 i ‘30, aby zaprosić kogoś na wódkę, zapraszało się go hasłem „Chodźmy na Kavkę”.
Polecamy podawać Bombardino na ciepło z bitą śmietaną albo wymieszany z espresso i udekorowany bitą śmietaną.
Alianca Velha Brandy po raz pierwszy stworzona niemal sto lat temu, dziś jest znana i lubiana na całym świecie.
