Lista produktów marki Langley's

Wysokiej jakości gin marki Langley’s

Destylarnia Langley’s założona niemal przed wiekiem do dzisiaj pozostaje w rękach rodziny Palmer. Jest to jedna z ostatnich niezależnych destylarni ginów w Wielkie Brytanii. Destylarnia produkuje wiele marek na zlecenie firm zewnętrznych, jednak to marka Langley's jest ich flagowym produktem. Począwszy od roku 1920 produkuje jeden z najlepszych i najczęściej nagradzanych ginów. Do produkcji Langley's No.8 używany jest miedziany pot stil "Connie" wyprodukowany w 1960 roku przez najstarsza brytyjska firmę John Dore & Company. Tradycyjne metody produkcji, element rodzinnego biznesu, małe partie oraz ręcznie produkowane butelki plasują Langley's No.8 w kategorii ultra premium.

Aktywne filtry

Availability: 6 In Stock

Destylat pszeniczny został redestylowany w miedzianym alembiku, z 9 składnikami aromatycznymi. Jest ikoniczny przedstawiciel stylu London Dry Gin.

Wyraźny aromat jałowca i skórki cytryny po chwili ustępuje kolendrze. Smak zdominowany przez jałowiec; pojawiają się również nuty lukrecji i cynamonu oraz skórki cytrynowej. Nieco niższa zawartość alkoholu.

Availability: 3 In Stock

Mocny aromat jałowca, lukrecji, igliwia i szałwi. Subtelnie fiołki i lawenda. W ustach klasyczny jałowiec, młotkowany pieprz, lekko cytryna. Wyraźnie zaznaczona szałwia. Lekko pikantny, przyprawowy finisz.

Alkohol bazowy - spirytus z angielskiej pszenicy. Destylacja: Pot Still

Do produkcji NO.8 używany jest miedziany pot still “Connie” wyprodukowany w roku 1960 przez najstarszą brytyjską firmę John Dore & Company. Tradycyjne metody produkcji, element rodzinnego biznesu oraz małe partie plasują Langley’s NO.8 w czołówce ginu na świecie.

Langley's Old Tom Gin

129,00 zł
Availability: 6 In Stock

Aromat jałowca, czarnego pieprzu, słodkich cytrusów. Przyjemny niuans żywicy. W ustach wybija się lekka słodycz i nieco mocniejsza budowa. Smakuje jałowcem, kolendrą, kandyzowaną skórką cytryny. Destylat pszeniczny został redestylowany w miedzianym alembiku, z 9 składnikami aromatycznymi, a następnie dodano ok 2% syropu z trzciny cukrowej.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website