Surowiec- Słód jęczmienny. Destylacja- Pot Still leżakuje wyłącznie w beczkach po sherry pierwszego napełnienia lub wielokrotnego.
Piękny słodki aromat mlecznej czekolady, wzbogacony o nuty suszonych wiśni. Ciało krągle i zróżnicowane, wzbogacone o aromaty karmelu i drzewa sandałowego. Finisz długi i aromatyczny.
Na pierwszym planie wyczuwalna pralina z mleczną czekoladą po chwili dociera do nas cytrusowa goryczka idąca ze skórki pomarańczy. Wszystko uzupełnione o słodkie aromaty suszonych wiśni, kawowe nuty mlecznego cappuccino oraz skórę cielęcą.
Usta:
Piękna, zróżnicowana słodycz ustępuje goryczce świeżo zaparzonego espresso by po chwili znów odkryć przed nami słodycz w postaci palonego karmelu wzbogaconą o nutę orientu w postaci aromatu drzewa sandałowego.
Finisz:
Długi i delikatne. Wyróżnia go ogrom aromatów gorzkiej czekolady oraz bakalii.
WHI TAM002
1 Przedmiot
Opis
Wysyłka w ciągu
3 dni ( dni robocze )
Kraj
Szkocja
Region
Speyside
Alkohol zawartość
43%
Objętość
700 ml
Dostawy i koszty
Jeżeli Klient nie może osobiście odebrać zakupionych towarów, jest możliwe skorzystanie z usługi odbioru towarów przez pracownika firmy kurierskiej.
Dostawa Towarów jest usługą świadczoną przez firmę kurierską, jest ograniczona do obszaru Rzeczpospolitej Polskiej i odbywa się pod adres wskazany przez Klienta w trakcie składania Zamówienia.
KOSZTY DOSTAWY
KURIER UPS - dostawa przy zamówieniu poniżej 299 PLN to 29,90 PLN ( za pobraniem + 5 PLN )
KURIER UPS -dostawa przy zamówieniu = i powyżej 299 PLNjest GRATIS ( za pobraniem + 5 PLN )
ODBIÓR OSOBISTY w naszych sklepach w Krakowie : bez dodatkowych opłat
PŁATNOŚCI I KOSZTY
Za zamówiony towar możecie Państwo zapłacić poprzez:
- system MONTONIO ( karty, szybkie przelewy elektroniczne ) - system BLIK - za POBRANIEM ( płatność realizowana bezpośrednio przy dostawie, zapłata odbywa się gotówką u kuriera ) + 5 PLN
TERMIN DOSTAWY
Dokładamy wszelkich starań aby czas dostawy do Państwa był jak najkrótszy. Zamówienia złożone do godziny 13.00 staramy się wysyłać jeszcze tego samego dnia ( pod warunkiem dostępności wszystkich zamówionych produktów na magazynie - towary ze statusem dostępności 24 h ) Towary ze statusem wysyłka w ciągu 3 dni wysyłane są w ciągu 3 dni roboczych. Zamówienia po godzinie 13.00 wysyłane są dnia następnego. W związku ze specyfiką towaru unikamy wysyłania towarów w piątek ( chyba, że klient sobie dodatkowo zażyczy ) aby nie leżały w firmie kurierskiej przez weekend. Firma kurierska ma 24 - 48 h na dostawę towaru. W praktyce towar zamówiony do godziny 13.00 jest dostarczany nazajutrz, najczęściej w godzinach 10-17.
Kurier podejmuje próby dostarczenia towaru po czym towar jest zwracany do nadawcy lub pozostawiany w najbliższym punkcie Access Point UPS. Wina wysyłamy przy pomocy firmy kurierskiej UPS.
WAŻNE !!!
Towar może być wydany wyłącznie osobie pełnoletniej i trzeźwej. W przypadku niemożności bezspornego ustalenia pełnoletności, a także wątpliwości co do trzeźwości Kupującego kurier może odmówić wydania przesyłki.
Sandy McIntyre, kierownik destylarni w Tamdhu, powiedziała:„Siła partii nr 007 jest wyrazem naszego oddania whisky dojrzewającej wyłącznie po sherry, charakteryzującej się głębokim, naturalnym miedzianym kolorem i złożonym profilem smakowym. Każda beczka po sherry Oloroso jest starannie ręcznie selekcjonowana, aby zapewnić wyśmienity, pełen niuansów smak i długi,satysfakcjonujący finisz. Batch Strength 007 jest butelkowany bez filtrowania na zimno z mocą 57,5% AB.
Pełen słodkiego, owocowego charakteru DOOCOT jest lekki, intensywnie owocowy, kwiatowy i uzupełniony bogatym kolorem pochodzącym z wysokiej jakości beczek, w których dojrzewał.
Bardzo intensywny aromat, skórzane siodło, bulion drobiowy, przyprawa pięciu smaków. W ustach oleista, gorzka czekolada, krówki i konfitura z agrestu. Długi, przyjemnie goryczkowy finisz z korzennymi nutami.
Oryginalna 10-letnia Glenmorangie znana ze swoich łagodnych tonów i delikatności smaku powstała ponad 175 lat temu. Dzisiaj jest to jeden z najchętniej wybieranych przez miłośników whisky single maltów.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z regionu Highland. Malt Master Ian Macleod- John Glass, stworzył whisky idealnie przedstawiający aromaty charakterystyczne dla whisky z Highland. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
Glenmorangie Nectar d'Or to Single malt, który początkowo dojrzewa w beczkach po bourbonie z amerykańskiego dębu, a następnie finiszuje w beczkach, w których wcześniej leżakował słodki Sauternes.
QuintaRuban to whisky dojrzewająca przez 14 lat w beczkach po bourbonie i po porto z Portugalii, to jak zaproszenie do nieprzewidywalnej przygody. To gąszcz zmysłowych kombinacji smakowych, wkroczenie w ten świat to podróż, która jest równie pyszna, jak cel.
W nosie wytrawna sherry, orzechy włoskie i mleczna czekolada. Usta oblepia słodycz suszonych owoców z nutami wanilii i brązowego cukru. Długi i rozgrzewający finisz przywołujący na myśl ciepłą szarlotkę.
„sSherrybomby” jest mieszanka stosunkowo młodej whisky z najlepszych beczek po sherry pierwszego i drugiego zalania. Nierozcieńczana i niefiltrowana na zimno, dosłownie jest to whisky o mocy takiej w jakiej leżakowała.
Aromat ciasta jabłkowego z rodzynkami i dojrzałego ananasa. W ustach słodycz suszonych moreli łączy się z prażonymi migdałami. Długi satysfakcjonujący finisz pozostawia posmak słodkiego sherry i wanilii.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z jednej z wysp szkockich (oprócz) Ilay. „Island” jest nieoficjalnym regionem, który powstał ze względu na rosnącą popularność „wyspiarskich destylarni”. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty, które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla whisky produkowanych w bardziej morskich destylarniach. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
Whisky Kingsbarns Single Cask Strength słynie z niuansów i wariacji, które rozwijają się zarówno pod względem aromatu i smaku. Słodycz i elegancka pikanteria.
Dream to Dram to historyczny pierwszy oficjalny wypust najnowszej destylarni w regionie Lowland. Młody 3-letni destylat dojrzewał w dwóch rodzajach beczkach: ex-bourbon z białego dębu pierwszego napełnienia (dzięki czemu wyciągnął dużo słodkich nut) oraz ex-bordeaux (poddane procesowi STR, regeneracji drewna), które dały delikatne nuty skóry cielęcej oraz kakao. Niefiltrowana na zimno oraz bez dodatku sztucznych barwników.
Na wstępie wędzony bekon, po chwili ujawnia się nuta melasy oraz owoców tropikalnych. Gęsta słodycz z nutą owoców tropikalnych. Potem wytrawne nuty: stary dąb, wędzona wędlina, lukrecja. Długi finisz.
Smokehead Rum Rebel to torfowa single malt whisky z nieoznaczonej destylarni zlokalizowanej na wyspie Islay. Whisky została podana procesowi finiszowania w beczkach, w których wcześniej leżakował karaibski rum.
W nosie nuty soczystych gruszek oraz skórki z pomarańczy. W ustach jabłka z brązowym cukrem. Na drugim planie świeżo pieczona francuska bułeczka z serkiem waniliowym, cynamonem i rodzynkami.
Potrójnie destylowana single malt whiskey, która spędziła 6-4 lata w beczkach ex-bourbon oraz ex-sherry Oloroso.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej mało znanej destylarni z regionu Speyside. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty, które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla region Speyside. Fantastyczna whisky dla początkujących w tej dziedzinie.
Thank you for the reviews ! Your comment is submitted
Bogaty, słodki aromat z nutami karmelu, marcepana i suszonych owoców. Konsystencja miękka, oleista i bardzo skoncentrowana. Posmak gruszek i rozgrzewających przypraw. Długi, słodki, dębowy finisz.
20% beczki z dębu europejskiego ex-sherry pierwszego użycia
20% beczki z dębu amerykańskiego ex-sherry pierwszego użycia
Whisky Kingsbarns Single Cask Strength słynie z niuansów i wariacji, które rozwijają się zarówno pod względem aromatu i smaku. Słodycz i elegancka pikanteria.
Na wstępie wędzony bekon, po chwili ujawnia się nuta melasy oraz owoców tropikalnych. Gęsta słodycz z nutą owoców tropikalnych. Potem wytrawne nuty: stary dąb, wędzona wędlina, lukrecja. Długi finisz.
Smokehead Rum Rebel to torfowa single malt whisky z nieoznaczonej destylarni zlokalizowanej na wyspie Islay. Whisky została podana procesowi finiszowania w beczkach, w których wcześniej leżakował karaibski rum.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej mało znanej destylarni z regionu Speyside. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty, które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla region Speyside. Fantastyczna whisky dla początkujących w tej dziedzinie.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z jednej z wysp szkockich (oprócz) Ilay. „Island” jest nieoficjalnym regionem, który powstał ze względu na rosnącą popularność „wyspiarskich destylarni”. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty, które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla whisky produkowanych w bardziej morskich destylarniach. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
Uigeadail (wymawiane jako "Oog-a-dal") to po gaelicku „ciemne, tajemnicze miejsce". Loch Uigeadail to źródło wody dla destylarni, wody jeziora na torfowisku zapewniają dymne tony tej whisky.
Rzecz absolutnie wyjątkowa, 50 lat niespiesznego i cierpliwego dojrzewania pozwoliło uzyskać niespotykane bogactwo i głębię smaku. Wyprodukowano tylko 150 butelek, z których każda jest indywidualnie numerowana. Top of the top świata whisky. Prezent nie tylko dla Japończyków i dyrektorów ( lub właścicieli ) banków!
Torfowy aromat z nutą kandyzowanych owoców, dymu, alg morskich, cytryny i imbiru. W ustach eksplozja - miodu, kakao, sherry i przypraw jak sól morska, pieprz i lekka słodycz. Długi torfowo-cytrynowy finisz.
Pełen słodkiego, owocowego charakteru DOOCOT jest lekki, intensywnie owocowy, kwiatowy i uzupełniony bogatym kolorem pochodzącym z wysokiej jakości beczek, w których dojrzewał.
Aromat delikatnie ziołowy z nutą wanilii i soczystej brzoskwini oraz cukierków krówek. W ustach dużo słodyczy, wanilia, pomarańcza, kokos, karmel i gałka muszkatołowa. Długa końcówka. Glengoyne 10yo to najmłodsza edycja z portfolio destylarni. 15% beczki z dębu europejskiego ex-sherry pierwszego użycia 15% beczki z dębu amerykańskiego ex-sherry pierwszego użycia 70% beczki refill
Mocne uderzenie dymu wędzarniczego oraz starychmebli dębowych w wilgotnej piwnicy. W ustach zaczyna się wytrawnie nutami ziemistego torfu, a kończy słodyczą sosu barbecue, rodzynek i czekolady.
Smokehead Sherry Bomb Islay Single Malt to mieszanka destylatów z jednej z destylarni na wyspie Islay leżakujących w beczkach wyłącznie po sherry. Szkocka whisky typu single malt nowej generacji, skierowana dla ludzi zwracających na wygląd butelki oraz do ludzi poszukujących intensywnych doznań i unikalnego charakteru torfowych whisky. Jedna z niewielu edycji torfowych, która leżakuje całkowicie w beczkach po sherry.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z nieznanej destylarni z regionu Islay. Malt MasterIan Macleod- John Glass, stworzył whisky idealnie oddajacą aromaty charakterystyczne dla whisky z Islay. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.