KOLOR
Miedziano-złoty
NOS
Od razu nasz nos otrzymuję aromaty gorzkiej czekolady i wanilii. Na pierwszym planie świeżo przygotowane gorzkie kakao z nutą imibiru, które jest złamane słodyczą suszonej figi. Po czasie pojawiają się nuta świeżej borówki oraz ziela angielskiego. W tle przebijają się prażone orzechy laskowe oraz kasztany.
USTA
Intrygująca konsystencja, nie jest mocno oleista; jednak płyn wręcz oblepia nam zęby i podniebienie. Ogrom czekoladowych aromatów otrzymujemy: lody czekoladowe, Grześka z gorzką czekoladą oraz sypkie kakao. Z tyłu przebija się rozgrzana skóra cielęca, wiórki dębowe i krem angielski. Z czasem ujawniają się bardziej owocowe nuty takie jak pomarańcz, wiśnia oraz granat.
KOŃCÓWKA
Długi i bardzo satysfakcjonujący. Wiśnie w czekoladzie, kruszone orzechy pekan i odrobinę skórki z pomarańczy.
UWAGI
Potrójnie destylowana whiskey typu Pot Still (50% słodu jęczmiennego + 50% jęczmienia niesłodowanego), pochodząca wyłącznie z destylarni Dingle.
Whiskey leżakuje w beczkach:
77%: First fill ex- Bourbon
27%: First fill ex-Sherry Oloroso.
Limitowana edycja - 8000 butelek na całym świecie.