Glenmorangie Nectar d'Or to Single malt, który początkowo dojrzewa w beczkach po bourbonie z amerykańskiego dębu, a następnie finiszuje w beczkach, w których wcześniej leżakował słodki Sauternes.
Nos Słodkie nuty cytrusowe, z akcentami waniliowym jak z kruchych ciasteczek w rodzaju shortbread. Następnie piernik i suszone owoce z odrobiną miodu. W ustach jedwabiste, biszkopt z kremem waniliowym, baklawą i prażonym brązowym cukrem.
WHI GLE008
Opis
producent
Glenmorangie
Wysyłka w ciągu
24 h
Kraj
Szkocja
Region
Highland
Alkohol zawartość
46%
Objętość
700 ml
Dostawy i koszty
Jeżeli Klient nie może osobiście odebrać zakupionych towarów, jest możliwe skorzystanie z usługi odbioru towarów przez pracownika firmy kurierskiej.
Dostawa Towarów jest usługą świadczoną przez firmę kurierską, jest ograniczona do obszaru Rzeczpospolitej Polskiej i odbywa się pod adres wskazany przez Klienta w trakcie składania Zamówienia.
KOSZTY DOSTAWY
KURIER UPS - dostawa przy zamówieniu poniżej 299 PLN to 29,90 PLN ( za pobraniem + 5 PLN )
KURIER UPS -dostawa przy zamówieniu = i powyżej 299 PLNjest GRATIS ( za pobraniem + 5 PLN )
ODBIÓR OSOBISTY w naszych sklepach w Krakowie : bez dodatkowych opłat
PŁATNOŚCI I KOSZTY
Za zamówiony towar możecie Państwo zapłacić poprzez:
- system MONTONIO ( karty, szybkie przelewy elektroniczne ) - system BLIK - za POBRANIEM ( płatność realizowana bezpośrednio przy dostawie, zapłata odbywa się gotówką u kuriera ) + 5 PLN
TERMIN DOSTAWY
Dokładamy wszelkich starań aby czas dostawy do Państwa był jak najkrótszy. Zamówienia złożone do godziny 13.00 staramy się wysyłać jeszcze tego samego dnia ( pod warunkiem dostępności wszystkich zamówionych produktów na magazynie - towary ze statusem dostępności 24 h ) Towary ze statusem wysyłka w ciągu 3 dni wysyłane są w ciągu 3 dni roboczych. Zamówienia po godzinie 13.00 wysyłane są dnia następnego. W związku ze specyfiką towaru unikamy wysyłania towarów w piątek ( chyba, że klient sobie dodatkowo zażyczy ) aby nie leżały w firmie kurierskiej przez weekend. Firma kurierska ma 24 - 48 h na dostawę towaru. W praktyce towar zamówiony do godziny 13.00 jest dostarczany nazajutrz, najczęściej w godzinach 10-17.
Kurier podejmuje próby dostarczenia towaru po czym towar jest zwracany do nadawcy lub pozostawiany w najbliższym punkcie Access Point UPS. Wina wysyłamy przy pomocy firmy kurierskiej UPS.
WAŻNE !!!
Towar może być wydany wyłącznie osobie pełnoletniej i trzeźwej. W przypadku niemożności bezspornego ustalenia pełnoletności, a także wątpliwości co do trzeźwości Kupującego kurier może odmówić wydania przesyłki.
Dream to Dram to historyczny pierwszy oficjalny wypust najnowszej destylarni w regionie Lowland. Młody 3-letni destylat dojrzewał w dwóch rodzajach beczkach: ex-bourbon z białego dębu pierwszego napełnienia (dzięki czemu wyciągnął dużo słodkich nut) oraz ex-bordeaux (poddane procesowi STR, regeneracji drewna), które dały delikatne nuty skóry cielęcej oraz kakao. Niefiltrowana na zimno oraz bez dodatku sztucznych barwników.
W nosie wytrawna sherry, orzechy włoskie i mleczna czekolada. Usta oblepia słodycz suszonych owoców z nutami wanilii i brązowego cukru. Długi i rozgrzewający finisz przywołujący na myśl ciepłą szarlotkę.
Balcomie Cask Strength lekki, słodki i owocowy Single Malt. Elegancka whisky, w której słodki duch jest doskonale zrównoważony delikatnymi nutami sherry z beczki, która pielęgnuje ją do dojrzałości.
QuintaRuban to whisky dojrzewająca przez 14 lat w beczkach po bourbonie i po porto z Portugalii, to jak zaproszenie do nieprzewidywalnej przygody. To gąszcz zmysłowych kombinacji smakowych, wkroczenie w ten świat to podróż, która jest równie pyszna, jak cel.
Nowa odsłona whisky Glenmorangie, stworzona z bogatej w minerały wody ze źródła Tarlogie Spring. Przyjemnie słodka i owocowa dzięki destylacji w alembikach wysokich niczym dorosła żyrafa. Dojrzewa w trzech rodzajach beczek, po czym jest komponowana w doskonale zbalansowaną całość.
Pełen słodkiego, owocowego charakteru DOOCOT jest lekki, intensywnie owocowy, kwiatowy i uzupełniony bogatym kolorem pochodzącym z wysokiej jakości beczek, w których dojrzewał.
Aromat delikatnie ziołowy z nutą wanilii i soczystej brzoskwini oraz cukierków krówek. W ustach dużo słodyczy, wanilia, pomarańcza, kokos, karmel i gałka muszkatołowa. Długa końcówka. Glengoyne 10yo to najmłodsza edycja z portfolio destylarni. 15% beczki z dębu europejskiego ex-sherry pierwszego użycia 15% beczki z dębu amerykańskiego ex-sherry pierwszego użycia 70% beczki refill
„sSherrybomby” jest mieszanka stosunkowo młodej whisky z najlepszych beczek po sherry pierwszego i drugiego zalania. Nierozcieńczana i niefiltrowana na zimno, dosłownie jest to whisky o mocy takiej w jakiej leżakowała.
Aromat ciasta jabłkowego z rodzynkami i dojrzałego ananasa. W ustach słodycz suszonych moreli łączy się z prażonymi migdałami. Długi satysfakcjonujący finisz pozostawia posmak słodkiego sherry i wanilii.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z nieznanej destylarni z regionu Islay. Malt MasterIan Macleod- John Glass, stworzył whisky idealnie oddajacą aromaty charakterystyczne dla whisky z Islay. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z jednej z wysp szkockich (oprócz) Ilay. „Island” jest nieoficjalnym regionem, który powstał ze względu na rosnącą popularność „wyspiarskich destylarni”. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty, które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla whisky produkowanych w bardziej morskich destylarniach. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
ArdbegCorryvreckan bierze swoją nazwę od słynnego wiru, który znajduje się na północ od wyspy Islay, gdzie tylko najwięksi śmiałkowie odważą się zapuścić. Podobnie jak sam wir, Corryvreckan nie jest dla osób o słabych nerwach! Nagrodzona tytułem The World's Best Single Malt w 2010 roku przez World WhiskiesAwards.
Bogaty aromat gorzkiej czekolady i wanilii, po chwili otrzymujemy słodycz suszonej figi i prażone orzechy laskowe. Usta oblepia czekolada w wielu wydaniach: lody, wafle, kakao. Długi, satysfakcjonujący finisz.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z regionu Highland. Malt Master Ian Macleod- John Glass, stworzył whisky idealnie przedstawiający aromaty charakterystyczne dla whisky z Highland. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej mało znanej destylarni z regionu Speyside. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty, które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla region Speyside. Fantastyczna whisky dla początkujących w tej dziedzinie.
Uigeadail (wymawiane jako "Oog-a-dal") to po gaelicku „ciemne, tajemnicze miejsce". Loch Uigeadail to źródło wody dla destylarni, wody jeziora na torfowisku zapewniają dymne tony tej whisky.
Thank you for the reviews ! Your comment is submitted
Pełen słodkiego, owocowego charakteru DOOCOT jest lekki, intensywnie owocowy, kwiatowy i uzupełniony bogatym kolorem pochodzącym z wysokiej jakości beczek, w których dojrzewał.
Balcomie Cask Strength lekki, słodki i owocowy Single Malt. Elegancka whisky, w której słodki duch jest doskonale zrównoważony delikatnymi nutami sherry z beczki, która pielęgnuje ją do dojrzałości.
W nosie wytrawna sherry, orzechy włoskie i mleczna czekolada. Usta oblepia słodycz suszonych owoców z nutami wanilii i brązowego cukru. Długi i rozgrzewający finisz przywołujący na myśl ciepłą szarlotkę.
Mocne uderzenie dymu wędzarniczego oraz starychmebli dębowych w wilgotnej piwnicy. W ustach zaczyna się wytrawnie nutami ziemistego torfu, a kończy słodyczą sosu barbecue, rodzynek i czekolady.
Smokehead Sherry Bomb Islay Single Malt to mieszanka destylatów z jednej z destylarni na wyspie Islay leżakujących w beczkach wyłącznie po sherry. Szkocka whisky typu single malt nowej generacji, skierowana dla ludzi zwracających na wygląd butelki oraz do ludzi poszukujących intensywnych doznań i unikalnego charakteru torfowych whisky. Jedna z niewielu edycji torfowych, która leżakuje całkowicie w beczkach po sherry.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z regionu Lowland. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty (potrójnie destylowane), które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla region Lowland. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
Uigeadail (wymawiane jako "Oog-a-dal") to po gaelicku „ciemne, tajemnicze miejsce". Loch Uigeadail to źródło wody dla destylarni, wody jeziora na torfowisku zapewniają dymne tony tej whisky.
Dream to Dram to historyczny pierwszy oficjalny wypust najnowszej destylarni w regionie Lowland. Młody 3-letni destylat dojrzewał w dwóch rodzajach beczkach: ex-bourbon z białego dębu pierwszego napełnienia (dzięki czemu wyciągnął dużo słodkich nut) oraz ex-bordeaux (poddane procesowi STR, regeneracji drewna), które dały delikatne nuty skóry cielęcej oraz kakao. Niefiltrowana na zimno oraz bez dodatku sztucznych barwników.
ArdbegCorryvreckan bierze swoją nazwę od słynnego wiru, który znajduje się na północ od wyspy Islay, gdzie tylko najwięksi śmiałkowie odważą się zapuścić. Podobnie jak sam wir, Corryvreckan nie jest dla osób o słabych nerwach! Nagrodzona tytułem The World's Best Single Malt w 2010 roku przez World WhiskiesAwards.
Aromat delikatnie ziołowy z nutą wanilii i soczystej brzoskwini oraz cukierków krówek. W ustach dużo słodyczy, wanilia, pomarańcza, kokos, karmel i gałka muszkatołowa. Długa końcówka. Glengoyne 10yo to najmłodsza edycja z portfolio destylarni. 15% beczki z dębu europejskiego ex-sherry pierwszego użycia 15% beczki z dębu amerykańskiego ex-sherry pierwszego użycia 70% beczki refill
Nowa odsłona whisky Glenmorangie, stworzona z bogatej w minerały wody ze źródła Tarlogie Spring. Przyjemnie słodka i owocowa dzięki destylacji w alembikach wysokich niczym dorosła żyrafa. Dojrzewa w trzech rodzajach beczek, po czym jest komponowana w doskonale zbalansowaną całość.
Przez większość czasu ta whisky dojrzewa w amerykańskich beczkach po bourbonie z białego dębu, a następnie jej część (około jednej trzeciej) trafia na trzy lata do hiszpańskich beczek po sherry Oloroso. Obie łączone są po 18 latach, tworząc cudowną, unikatową whisky.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z regionu Highland. Malt Master Ian Macleod- John Glass, stworzył whisky idealnie przedstawiający aromaty charakterystyczne dla whisky z Highland. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
W nosie krem brûlée, ciasteczka sezamowe oraz miód kwiatowy, potem nuty tytoniowe. W ustach słodycz dżemowej czerwonej porzeczki, żurawiny oraz wiśni. W tle orzechy włoskie, dym cygarowy oraz prażone migdały.
Rzecz absolutnie wyjątkowa, 50 lat niespiesznego i cierpliwego dojrzewania pozwoliło uzyskać niespotykane bogactwo i głębię smaku. Wyprodukowano tylko 150 butelek, z których każda jest indywidualnie numerowana. Top of the top świata whisky. Prezent nie tylko dla Japończyków i dyrektorów ( lub właścicieli ) banków!
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website