Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z jednej z wysp szkockich (oprócz) Ilay. „Island” jest nieoficjalnym regionem, który powstał ze względu na rosnącą popularność „wyspiarskich destylarni”. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty, które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla whisky produkowanych w bardziej morskich destylarniach. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
Delikatne nuty wodorostów, duża słodycz krówki, świeżo zmielony pieprz. Po dodaniu wody pojawia się nuta gorzkiej czekolady i suszonego wrzosu.
SMAK
Spora delikatność okraszona wytrawnością. Pojawia się słoność, skórka chleba razowego z miodem gryczanym. Nieśmiało pojawiają się nuty marmolady pomarańczowej.
KOŃCÓWKA
Długa i delikatna. Sporo aromatów chlebowych z kremem toffi, zapach bryzy morskiej oraz wrzosu i gleby.
WHI MAC005
3 Przedmioty
Opis
Wysyłka w ciągu
24 h
Kraj
Szkocja
Region
Island
Alkohol zawartość
40%
Objętość
700 ml
Dostawy i koszty
Jeżeli Klient nie może osobiście odebrać zakupionych towarów, jest możliwe skorzystanie z usługi odbioru towarów przez pracownika firmy kurierskiej.
Dostawa Towarów jest usługą świadczoną przez firmę kurierską, jest ograniczona do obszaru Rzeczpospolitej Polskiej i odbywa się pod adres wskazany przez Klienta w trakcie składania Zamówienia.
KOSZTY DOSTAWY
KURIER UPS - dostawa przy zamówieniu poniżej 299 PLN to 29,90 PLN ( za pobraniem + 5 PLN )
KURIER UPS -dostawa przy zamówieniu = i powyżej 299 PLNjest GRATIS ( za pobraniem + 5 PLN )
ODBIÓR OSOBISTY w naszych sklepach w Krakowie : bez dodatkowych opłat
PŁATNOŚCI I KOSZTY
Za zamówiony towar możecie Państwo zapłacić poprzez:
- system MONTONIO ( karty, szybkie przelewy elektroniczne ) - system BLIK - za POBRANIEM ( płatność realizowana bezpośrednio przy dostawie, zapłata odbywa się gotówką u kuriera ) + 5 PLN
TERMIN DOSTAWY
Dokładamy wszelkich starań aby czas dostawy do Państwa był jak najkrótszy. Zamówienia złożone do godziny 13.00 staramy się wysyłać jeszcze tego samego dnia ( pod warunkiem dostępności wszystkich zamówionych produktów na magazynie - towary ze statusem dostępności 24 h ) Towary ze statusem wysyłka w ciągu 3 dni wysyłane są w ciągu 3 dni roboczych. Zamówienia po godzinie 13.00 wysyłane są dnia następnego. W związku ze specyfiką towaru unikamy wysyłania towarów w piątek ( chyba, że klient sobie dodatkowo zażyczy ) aby nie leżały w firmie kurierskiej przez weekend. Firma kurierska ma 24 - 48 h na dostawę towaru. W praktyce towar zamówiony do godziny 13.00 jest dostarczany nazajutrz, najczęściej w godzinach 10-17.
Kurier podejmuje próby dostarczenia towaru po czym towar jest zwracany do nadawcy lub pozostawiany w najbliższym punkcie Access Point UPS. Wina wysyłamy przy pomocy firmy kurierskiej UPS.
WAŻNE !!!
Towar może być wydany wyłącznie osobie pełnoletniej i trzeźwej. W przypadku niemożności bezspornego ustalenia pełnoletności, a także wątpliwości co do trzeźwości Kupującego kurier może odmówić wydania przesyłki.
Mocne uderzenie dymu wędzarniczego oraz starychmebli dębowych w wilgotnej piwnicy. W ustach zaczyna się wytrawnie nutami ziemistego torfu, a kończy słodyczą sosu barbecue, rodzynek i czekolady.
Smokehead Sherry Bomb Islay Single Malt to mieszanka destylatów z jednej z destylarni na wyspie Islay leżakujących w beczkach wyłącznie po sherry. Szkocka whisky typu single malt nowej generacji, skierowana dla ludzi zwracających na wygląd butelki oraz do ludzi poszukujących intensywnych doznań i unikalnego charakteru torfowych whisky. Jedna z niewielu edycji torfowych, która leżakuje całkowicie w beczkach po sherry.
ArdbegCorryvreckan bierze swoją nazwę od słynnego wiru, który znajduje się na północ od wyspy Islay, gdzie tylko najwięksi śmiałkowie odważą się zapuścić. Podobnie jak sam wir, Corryvreckan nie jest dla osób o słabych nerwach! Nagrodzona tytułem The World's Best Single Malt w 2010 roku przez World WhiskiesAwards.
Uigeadail (wymawiane jako "Oog-a-dal") to po gaelicku „ciemne, tajemnicze miejsce". Loch Uigeadail to źródło wody dla destylarni, wody jeziora na torfowisku zapewniają dymne tony tej whisky.
Na wstępie wędzony bekon, po chwili ujawnia się nuta melasy oraz owoców tropikalnych. Gęsta słodycz z nutą owoców tropikalnych. Potem wytrawne nuty: stary dąb, wędzona wędlina, lukrecja. Długi finisz.
Smokehead Rum Rebel to torfowa single malt whisky z nieoznaczonej destylarni zlokalizowanej na wyspie Islay. Whisky została podana procesowi finiszowania w beczkach, w których wcześniej leżakował karaibski rum.
Balcomie Cask Strength lekki, słodki i owocowy Single Malt. Elegancka whisky, w której słodki duch jest doskonale zrównoważony delikatnymi nutami sherry z beczki, która pielęgnuje ją do dojrzałości.
Rzecz absolutnie wyjątkowa, 50 lat niespiesznego i cierpliwego dojrzewania pozwoliło uzyskać niespotykane bogactwo i głębię smaku. Wyprodukowano tylko 150 butelek, z których każda jest indywidualnie numerowana. Top of the top świata whisky. Prezent nie tylko dla Japończyków i dyrektorów ( lub właścicieli ) banków!
Destylarnia Dingle z dumą wprowadza na rynek długo wyczekiwaną whisky single malt Dingle Lá le Bride, drugą z serii dziewięciu limitowanych whisky z serii Wheel of the Year. Z okazji początku wiosny i dnia św. Brygidy celtyckie święto Lá le Bride, znane również jako Imbolc, jest źródłem nadziei i radości dla rolników. Mówi się, że Bríd odwiedza domy tych, którzy ją szanują, obdarzając ją światłem i ochroną. To sezonowe przebudzenie zbiega się z drugim wydaniem z serii Dingle Distillery''s Wheel of the Year.
W nosie wytrawna sherry, orzechy włoskie i mleczna czekolada. Usta oblepia słodycz suszonych owoców z nutami wanilii i brązowego cukru. Długi i rozgrzewający finisz przywołujący na myśl ciepłą szarlotkę.
Bardzo intensywny aromat, skórzane siodło, bulion drobiowy, przyprawa pięciu smaków. W ustach oleista, gorzka czekolada, krówki i konfitura z agrestu. Długi, przyjemnie goryczkowy finisz z korzennymi nutami.
Pełen słodkiego, owocowego charakteru DOOCOT jest lekki, intensywnie owocowy, kwiatowy i uzupełniony bogatym kolorem pochodzącym z wysokiej jakości beczek, w których dojrzewał.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z regionu Lowland. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty (potrójnie destylowane), które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla region Lowland. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
Bogaty aromat gorzkiej czekolady i wanilii, po chwili otrzymujemy słodycz suszonej figi i prażone orzechy laskowe. Usta oblepia czekolada w wielu wydaniach: lody, wafle, kakao. Długi, satysfakcjonujący finisz.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z regionu Highland. Malt Master Ian Macleod- John Glass, stworzył whisky idealnie przedstawiający aromaty charakterystyczne dla whisky z Highland. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
QuintaRuban to whisky dojrzewająca przez 14 lat w beczkach po bourbonie i po porto z Portugalii, to jak zaproszenie do nieprzewidywalnej przygody. To gąszcz zmysłowych kombinacji smakowych, wkroczenie w ten świat to podróż, która jest równie pyszna, jak cel.
Thank you for the reviews ! Your comment is submitted
Glenmorangie Nectar d'Or to Single malt, który początkowo dojrzewa w beczkach po bourbonie z amerykańskiego dębu, a następnie finiszuje w beczkach, w których wcześniej leżakował słodki Sauternes.
Destylarnia Dingle z dumą wprowadza na rynek długo wyczekiwaną whisky single malt Dingle Lá le Bride, drugą z serii dziewięciu limitowanych whisky z serii Wheel of the Year. Z okazji początku wiosny i dnia św. Brygidy celtyckie święto Lá le Bride, znane również jako Imbolc, jest źródłem nadziei i radości dla rolników. Mówi się, że Bríd odwiedza domy tych, którzy ją szanują, obdarzając ją światłem i ochroną. To sezonowe przebudzenie zbiega się z drugim wydaniem z serii Dingle Distillery''s Wheel of the Year.
Bardzo intensywny aromat, skórzane siodło, bulion drobiowy, przyprawa pięciu smaków. W ustach oleista, gorzka czekolada, krówki i konfitura z agrestu. Długi, przyjemnie goryczkowy finisz z korzennymi nutami.
Torfowy aromat z nutą kandyzowanych owoców, dymu, alg morskich, cytryny i imbiru. W ustach eksplozja - miodu, kakao, sherry i przypraw jak sól morska, pieprz i lekka słodycz. Długi torfowo-cytrynowy finisz.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z regionu Highland. Malt Master Ian Macleod- John Glass, stworzył whisky idealnie przedstawiający aromaty charakterystyczne dla whisky z Highland. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
Bogaty, słodki aromat z nutami karmelu, marcepana i suszonych owoców. Konsystencja miękka, oleista i bardzo skoncentrowana. Posmak gruszek i rozgrzewających przypraw. Długi, słodki, dębowy finisz.
20% beczki z dębu europejskiego ex-sherry pierwszego użycia
20% beczki z dębu amerykańskiego ex-sherry pierwszego użycia
Surowiec- Słód jęczmienny. Destylacja- Pot Still leżakuje wyłącznie w beczkach po sherry pierwszego napełnienia lub wielokrotnego.
Piękny słodki aromat mlecznej czekolady, wzbogacony o nuty suszonych wiśni. Ciało krągle i zróżnicowane, wzbogacone o aromaty karmelu i drzewa sandałowego. Finisz długi i aromatyczny.
ArdbegCorryvreckan bierze swoją nazwę od słynnego wiru, który znajduje się na północ od wyspy Islay, gdzie tylko najwięksi śmiałkowie odważą się zapuścić. Podobnie jak sam wir, Corryvreckan nie jest dla osób o słabych nerwach! Nagrodzona tytułem The World's Best Single Malt w 2010 roku przez World WhiskiesAwards.
W nosie nuty soczystych gruszek oraz skórki z pomarańczy. W ustach jabłka z brązowym cukrem. Na drugim planie świeżo pieczona francuska bułeczka z serkiem waniliowym, cynamonem i rodzynkami.
Potrójnie destylowana single malt whiskey, która spędziła 6-4 lata w beczkach ex-bourbon oraz ex-sherry Oloroso.
Dream to Dram to historyczny pierwszy oficjalny wypust najnowszej destylarni w regionie Lowland. Młody 3-letni destylat dojrzewał w dwóch rodzajach beczkach: ex-bourbon z białego dębu pierwszego napełnienia (dzięki czemu wyciągnął dużo słodkich nut) oraz ex-bordeaux (poddane procesowi STR, regeneracji drewna), które dały delikatne nuty skóry cielęcej oraz kakao. Niefiltrowana na zimno oraz bez dodatku sztucznych barwników.
Uigeadail (wymawiane jako "Oog-a-dal") to po gaelicku „ciemne, tajemnicze miejsce". Loch Uigeadail to źródło wody dla destylarni, wody jeziora na torfowisku zapewniają dymne tony tej whisky.
„sSherrybomby” jest mieszanka stosunkowo młodej whisky z najlepszych beczek po sherry pierwszego i drugiego zalania. Nierozcieńczana i niefiltrowana na zimno, dosłownie jest to whisky o mocy takiej w jakiej leżakowała.
Aromat ciasta jabłkowego z rodzynkami i dojrzałego ananasa. W ustach słodycz suszonych moreli łączy się z prażonymi migdałami. Długi satysfakcjonujący finisz pozostawia posmak słodkiego sherry i wanilii.
Sandy McIntyre, kierownik destylarni w Tamdhu, powiedziała:„Siła partii nr 007 jest wyrazem naszego oddania whisky dojrzewającej wyłącznie po sherry, charakteryzującej się głębokim, naturalnym miedzianym kolorem i złożonym profilem smakowym. Każda beczka po sherry Oloroso jest starannie ręcznie selekcjonowana, aby zapewnić wyśmienity, pełen niuansów smak i długi,satysfakcjonujący finisz. Batch Strength 007 jest butelkowany bez filtrowania na zimno z mocą 57,5% AB.
Oryginalna 10-letnia Glenmorangie znana ze swoich łagodnych tonów i delikatności smaku powstała ponad 175 lat temu. Dzisiaj jest to jeden z najchętniej wybieranych przez miłośników whisky single maltów.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website