Opis smakowy
Eleganckie wino o średnim ciele, aromatach przypraw, dojrzałej śliwki i czerwonych owoców. W ustach przyjemna kwasowość, eleganckie garbniki i aksamitny finisz.
Rekomendacje kulinarne
Doskonały towarzysz do dzikiego ptactwa, wieprzowiny, jagnięciny oraz serów i makaronów z mięsnymi sosami.
Proces produkcji
Ręczne zbiory odbywały się wczesnym rankiem dla zachowania jak najlepszej jakości owoców, które następnie były ręcznie sortowane i odszypułkowane. Fermentacja „całych jagód”, aby zapewnić miękki, elegancki, owocowy styl wina. Partie fermentowano w zbiornikach ze stali nierdzewnej, po czym przeniesiono do starszych dębowych beczek (tamże fermentacja malolaktyczna) w celu dojrzewania przez około 12 miesięcy. Mała porcja dojrzewała w stali, aby zwiększyć świeżość końcowej mieszanki.