Opis smakowy
W nosie świeża nektarynka, limonka, jabłko i biała brzoskwinia, sporo nut odbeczkowych jak nugat czy prażone orzechy nerkowca. Nielicha budowa ze sporą dawką odświeżenia cytrusowego, sporo owoców tropikalnych, gruszek i jabłek, a także brioszek. Fascynująca mineralno-słona końcówka, podparta nutą cynamonu.
Rekomendacje kulinarne.
Pieczone i grillowane ryby oraz owoce morza, np. linguine z krabem, faszerowane serem typu ricotta kwiaty cukinii ze świeżą pietruszką, pieczony drób i makarony z sosami śmietanowymi
Proces produkcji
Ręczny zbiór, fermentacja spontaniczna w sezonowanych beczkach z francuskiego dębu (7 używanych, 1 nowa) z cotygodniowym batonażem przez 24 tygodnie. Brak fermentacji malolaktycznej. Butelkowane nieklarowane i niefiltrowane, z minimalną zawartością siarki i bez innych dodatków.