Opis smakowy
Wiśniowa czerwień, aromaty z wyraźnymi nutami dojrzałych czerwonych owoców, z nutami mlecznymi i korzennymi. Usta krągłe, bardzo owocowe, z dobrą strukturą i słodkimi dojrzałymi taninami i świetną kwasowością, która równoważy słodycz dojrzałych owoców, dając świeżość i sprawiając, że wino jest dłuższe i bardziej zrównoważone.
Rekomendacje kulinarne
Wino uniwersalne kulinarne, świetne do wielu gatunków czerwonych mięs, dziczyzny i dojrzałych serów.
Proces produkcji
Grona są oddzielnie fermentowane i macerowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Fermentacja prowadzona jest w kontrolowanej temperaturze około 26 ºC, maceracja trwa przez około 8 dni. Po zakończeniu fermentacji alkoholowej i jabłkowo-mlekowej wino leżakuje w 225-litrowych dębowych beczkach przez 6 miesięcy.