Opis smakowy
Intensywne, nasiąknięte owocem i podszyte nutami dębiny Verdejo, pachnące tropikalnymi owocami, miętą i ziołami. Usta o potężnej strukturze, ale nie ma tu grama przesady. Jest wzniosłość i głębia oraz potencjał na lata. Niesamowite, autogenne i być może najlepsze z dostępnych na rynku Veredejo.
Rekomendacje kulinarne
Świetne do paelli z owocami morza, ryb z grilla, potraw z drobiu z kremowymi sosami, serów oraz warzyw z grilla.
Proces produkcji
Ręczny zbiór, podwójna selekcja (winnica i winiarnia), prasowanie kiści w całości, fermentacja spontaniczna w dębinie. Dojrzewanie przez osiem miesięcy na osadzie w beczkach z francuskiego dębu o pojemności 300, 500 i 600 litrów przez 9 miesięcy. Po bardzo delikatnym klarowaniu i filtrowaniu, pozostaje ono przez kilka miesięcy w butelce, zanim trafi na rynek.