Opis smakowy
Intrygująca, niemal granatowa barwa oraz wyjątkowo intensywny nos, w którym wyczujemy dojrzałe ciemne owoce m.in. jeżyny i śliwki, zioła śródziemnomorskie, głównie tymianek i rozmaryn, akcenty tostowe, cedru, kakao, a także przypraw, goździków i cynamonu. Usta bardzo owocowe, o dobrej strukturze i z obfitymi, ale szlachetnymi taninami. Posmak przywołujący śródziemnomorski charakter.
Rekomendacje kulinarne
Wspaniałe wino do wędlin, kiełbasek, czerwonych mięs, a także dziczyzny i serów.
Proces produkcji
Ręczny zbiór i selekcja już w winnicy, a później w winiarni. Maceracja wstępna na zimno w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez 5 dni w celu wydobycia aromatów. Leżakowane przez 9 miesięcy w 225-litrowych beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego.