Płynna historia, czyli Pusser's „Gunpowder Proof” lekko doprawiony i wzbogacony o niuanse karaibskich owoców i przypraw, nie odbierając nic klasycznemu dziedzictwu mieszanki. To nadal wyjątkowo pełny rum korzenny, z zawartością alkoholu 54,5% co zapewnia mocny profil smakowy, który z pewnością wyróżni się w napojach mieszanych i koktajlach.
Na początku wyczuwalny cynamon i imbir, szybko łagodzony przez aromat bananów w czekoladzie i lodów waniliowych z sosem karmelowym. Rozwija się później z nutami orzechów pekan, orzechów włoskich i dojrzałych owoców.
RUM LAS022
1 Przedmiot
Opis
Wysyłka w ciągu
3 dni ( dni robocze )
Kraj
Gujana
Alkohol zawartość
54.5%
Objętość
700 ml
Dostawy i koszty
Jeżeli Klient nie może osobiście odebrać zakupionych towarów, jest możliwe skorzystanie z usługi odbioru towarów przez pracownika firmy kurierskiej.
Dostawa Towarów jest usługą świadczoną przez firmę kurierską, jest ograniczona do obszaru Rzeczpospolitej Polskiej i odbywa się pod adres wskazany przez Klienta w trakcie składania Zamówienia.
KOSZTY DOSTAWY
KURIER UPS - dostawa przy zamówieniu poniżej 299 PLN to 29,90 PLN ( za pobraniem + 5 PLN )
KURIER UPS -dostawa przy zamówieniu = i powyżej 299 PLNjest GRATIS ( za pobraniem + 5 PLN )
ODBIÓR OSOBISTY w naszych sklepach w Krakowie : bez dodatkowych opłat
PŁATNOŚCI I KOSZTY
Za zamówiony towar możecie Państwo zapłacić poprzez:
- system MONTONIO ( karty, szybkie przelewy elektroniczne ) - system BLIK - za POBRANIEM ( płatność realizowana bezpośrednio przy dostawie, zapłata odbywa się gotówką u kuriera ) + 5 PLN
TERMIN DOSTAWY
Dokładamy wszelkich starań aby czas dostawy do Państwa był jak najkrótszy. Zamówienia złożone do godziny 13.00 staramy się wysyłać jeszcze tego samego dnia ( pod warunkiem dostępności wszystkich zamówionych produktów na magazynie - towary ze statusem dostępności 24 h ) Towary ze statusem wysyłka w ciągu 3 dni wysyłane są w ciągu 3 dni roboczych. Zamówienia po godzinie 13.00 wysyłane są dnia następnego. W związku ze specyfiką towaru unikamy wysyłania towarów w piątek ( chyba, że klient sobie dodatkowo zażyczy ) aby nie leżały w firmie kurierskiej przez weekend. Firma kurierska ma 24 - 48 h na dostawę towaru. W praktyce towar zamówiony do godziny 13.00 jest dostarczany nazajutrz, najczęściej w godzinach 10-17.
Kurier podejmuje próby dostarczenia towaru po czym towar jest zwracany do nadawcy lub pozostawiany w najbliższym punkcie Access Point UPS. Wina wysyłamy przy pomocy firmy kurierskiej UPS.
WAŻNE !!!
Towar może być wydany wyłącznie osobie pełnoletniej i trzeźwej. W przypadku niemożności bezspornego ustalenia pełnoletności, a także wątpliwości co do trzeźwości Kupującego kurier może odmówić wydania przesyłki.
Destylarnia Foursquare, która produkuje ten rum, postawiła sobie za cel; tworzenia rumów w całkowicie naturalny sposób. Doorly''s XO Rum jest pozbawiony dodatkowego cukru oraz sztucznych aromatów.
Blend dwóch rodzajów rumów: pot still (destylowany w miedzianym alembiku) oraz column still (destylowany w kolumnie destylacyjnej).
Beczki rumu to tej edycji leżakują 6-8 lat. Większość to beczki z dębu europejskiego po bourbonie, jednak mniejsza część to beczki po sherry.
Aromatyczność wanilii, dojrzałego banana i ciastek owsianych miesza się po chwili z nutami kajmaku i gorzkiej czekolady. W ustach uderzenie smaku waniliowego, potem nugatowego. Trwała i przyjemna końcówka.
Wyjątkowy rum Single Blended z destylarni Foursquare na Barbadosie. Dojrzewał w tropikach przez 3 lata w beczkach po burbonie, a następnie po koniaku kolejne 11 lat. Do 6000 butelek trafił w listopadzie 2020 roku, zapewne niewiele ich jest jeszcze dostępnych na całym świecie.
Foursquare ECS Mark XXII w beczce ex-cognac, Touchstone ma wiele do zaoferowania. Nos i podniebienie mają prezentują odrobine słodyczy dobrze zintegrowanej z nutami redukcji. Piękna koniakowa słodycz.
Starzony przez 6 lat w tropikach, przetransportowany do Europy dojrzewał przez kolejne 4 lata, łącznie 10 lat maturacji w beczkach typu ex-bourbon. Destylowany w Belmopan z lokalnej melasy w całości z trzciny cukrowej.
Zapach świeżego soku z trzciny cytrynowej oraz wiórków dębowych z nutami owocowo-ziołowymi. Przyjemna tekstura, w smaku przypomina aromat. Wyczuwalne brzoskwinie i dojrzałe banany.
Kupaż rumów: 5 letnich z melasy z destylarni Foursquare z Barbadosu, leżakowanych w beczkach ex- bourbon + świeży rum z soku z trzciny cukrowej z destylarni Gray na Mauritiusie.
Kolejny rum World's End zrobiony na bazie przypraw Tiki, jest bardzo charakterystyczny i wyróżnia się wysoką zawartością estrów. Główne przyprawy to cynamon i ziele angielskie uzupełnione subtelnymi nutami sekretnej mieszanki innych przypraw. Znakomity w koktajlach jak np. Navy Grog.
Legendario Elixir de Cuba "Punch au Rhum" to wyjątkowy napój o esencji i smaku, który tak bardzo przypomina Wyspę. Z aromatami karmelizowanych sułtanek, dębu i brandy, jest słodki w piciu, w temperaturze pokojowej lub bardzo zimnej. Idealnie nadaje się też do łączenia z naturalnymi sokami i napojami bezalkoholowymi.
World's End Falernum sięga do korzeni. Falernum (wymawiane jako fah-learn-um) to słodki syrop używany w karaibskich i tropikalnych drinkach. Pochodzenie falernum datowane jest na XVIII wiek.
Tradycja, doświadczenie i szlachetny upływ czasu dały Ron Legendario Añejo. Rum o kolorze ciemnobursztynowym i intensywnym, dojrzałym aromacie. Doskonały do picia bez dodatków, w temperaturze pokojowej lub z lodem.
Najwyższej jakości mieszanka rumów z 350-letnią tradycją, sporządzana według specyfikacji Admiralicji Royal Navy. Nie zawiera dodatku cukru ani barwnika.
Najstarsze jak dotąd oficjalne wydanie Foursquare Rum Distillery. 17-letnie ISONOMY single blended rum, składające się zarówno z rumów Artisanal Pot, jak i tradycyjnego dwukolumnowego destylowanego rumu Coffey. 20 wydanie wielokrotnie nagradzanej i wyczekiwanej serii Exceptional Cask Series (ECS) firmy Foursquare. 17 długich tropikalnych lat -nie może wystarczająco podkreślić ogromu tego trunku. Dojrzewanie w tropikach przyśpiesza dojrzewanie i wpływ beczek - w bardzo przybliżonych kategoriach te 17 lat na Barbadosie to odpowiednik ponad 60 lat kontynentalnego leżakowania spirytusu!
Rum wyprodukowany z najwyższej jakości trzciny cukrowej w działającej na Jamajce destylarni Clarendon, który został wyselekcjonowany przez Billy''ego Walkera i przetransportowany do Szkocji w celu dojrzewania w chłodnym szkockim klimacie w magazynach destylarni GlenAllachie.
Rum wyprodukowany z najwyższej jakości trzciny cukrowej w działającej na Jamajce destylarni Clarendon, który został wyselekcjonowany przez Billy''ego Walkera i przetransportowany do Szkocji w celu dojrzewania w chłodnym szkockim klimacie w magazynach destylarni GlenAllachie.
Thank you for the reviews ! Your comment is submitted
Rum wyprodukowany z najwyższej jakości trzciny cukrowej w działającej na Jamajce destylarni Clarendon, który został wyselekcjonowany przez Billy''ego Walkera i przetransportowany do Szkocji w celu dojrzewania w chłodnym szkockim klimacie w magazynach destylarni GlenAllachie.
World's End Falernum sięga do korzeni. Falernum (wymawiane jako fah-learn-um) to słodki syrop używany w karaibskich i tropikalnych drinkach. Pochodzenie falernum datowane jest na XVIII wiek.
Kupaż rumów 10 letnich z destylarni Gray z Mauritiusa, leżakowanych w beczkach ex-cognac oraz beczkach z dębu Limousine oraz 8 letnich z destylarni Foursquare z Barbadosu, leżakowanych w beczkach ex- bourbon.
Aromat suszonych i kandyzowanych owoców, kajmaku i prażonych migdałów. Delikatnie oleisty, w smaku naturalna słodycz owocowa, skórka cytrynowa i ziele angielskie. Świeżość owoców tropikalnych.
Wyjątkowy rum Single Blended z destylarni Foursquare na Barbadosie. Dojrzewał w tropikach przez 3 lata w beczkach po burbonie, a następnie po koniaku kolejne 11 lat. Do 6000 butelek trafił w listopadzie 2020 roku, zapewne niewiele ich jest jeszcze dostępnych na całym świecie.
Destylowane zarówno w alembikach, jak i kolumnach rektyfikacyjnych w destylarni Foursquare na Barbadosie. Dwa 14-letnie rumy Single Blendy, jeden dojrzewający przez 14 lat wyłącznie w beczkach po bourbonie, drugi przez 3 lata w beczkach po bourbonie, a następnie przez kolejne 11 w beczkach po Sherry Oloroso.
Mieszanka aromatów karmelu, słodkawej dębiny, skórki pomarańczy i kandyzowanego imbiru. W smaku początkowo dominują miód i wanilia, a po chwili pojawiają się słodkie owoce tropikalne i jabłko w karmelu.
Compañero Elixir Extra to fantastyczny rum mieszany. Jest to eksperymentalna mieszanka dwóch najpopularniejszych rumów Compañero, pomarańczowego Elixir Orange i 12-letniego Extra Anejo. Pomysł zrodził się przypadkowo na festiwalu rumu przy stoisku Compañero, ktoś nieznajomy spróbował Compañero Elixir Orange i Extra Anejo. Po degustacji wziął oba kieliszki i wlał je do jednego, wynik był fantastyczny! Następnie wszyscy pracownicy również go spróbowali i natychmiast się w nim zakochali.
Najwyższej jakości mieszanka rumów z 350-letnią tradycją, sporządzana według specyfikacji Admiralicji Royal Navy. Nie zawiera dodatku cukru ani barwnika.
Najstarsze jak dotąd oficjalne wydanie Foursquare Rum Distillery. 17-letnie ISONOMY single blended rum, składające się zarówno z rumów Artisanal Pot, jak i tradycyjnego dwukolumnowego destylowanego rumu Coffey. 20 wydanie wielokrotnie nagradzanej i wyczekiwanej serii Exceptional Cask Series (ECS) firmy Foursquare. 17 długich tropikalnych lat -nie może wystarczająco podkreślić ogromu tego trunku. Dojrzewanie w tropikach przyśpiesza dojrzewanie i wpływ beczek - w bardzo przybliżonych kategoriach te 17 lat na Barbadosie to odpowiednik ponad 60 lat kontynentalnego leżakowania spirytusu!
Jest to idealna mieszanka tradycyjnego jamajskiego rumu Pot Still i klasycznego Column Still z Trynidadu, łącząc potężny nos pierwszego z gładkim, eleganckim smakiem drugiego. Idealna równowaga z długim finiszem.
Aromaty gorzkiej czekolady oraz toffi z niuansem dębu i przypraw korzennych. Oleisty, z dębową nutą i lekko cierpkim smaku. Wyczuwalny palony cukier i ziele angielskie, następnie nuta biszkoptu z bananami.
Destylarnia Foursquare, która produkuje ten rum, postawiła sobie za cel; tworzenia rumów w całkowicie naturalny sposób. Doorly''s 12YO Rum jest pozbawiony dodatkowego cukru oraz sztucznych aromatów Blend dwóch rodzajów rumów: pot still (destylowany w miedzianym alembiku) oraz column still (destylowany w kolumnie destylacyjnej). 90% rumu leżakuje w beczce z białego dębu po bourbonie. 10% rum leżakujący w beczce z dębu europejskiego po winie madeira.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website