Absente to likier skomponowany z alkoholu, cukru i wyciągu z ziół, przede wszystkim piołunu, anyżku, melisy i mięty. Piołun jest bardzo gorzki, jednak w tym trunku gorycz ta jest zrównoważona dosyć wysoką zawartością cukru. Ilość tujonu jest ściśle nadzorowana i zgodna z prawem. Tu w małej zgrabnej buteleczce 100 ml.
Francja
Jest 117 produktów.
Lekki i łagodny aperitif oparty na bardzo starej, rodzinnej recepturze. Jego nazwa ma oddawać ducha Prowansji: Rinquinquin oznacza w lokalnej mowie „orzeźwienie”.
Dobrze schłodzony Orange Colombo jest nie tylko aperitifem, może być również niezwykle przyjemnym i orzeźwiającym towarzyszem deserów owocowych.
Pommeau de Normandie jest kompozycją złożoną w trzech częściach ze świeżego moszczu jabłkowego i jednej części Calvadosu.
Trunek ten to kompozycja zielonych, zbieranych w 2 połowie czerwca orzechów włoskich, czerwonego wina, gałki muszkatołowej, cynamonu, goździków, mocnego alkoholu i cukru trzcinowego.
To likier powstały ze zmieszania białego wina, winnego likieru, chinowca, słodkich i gorzkich pomarańczy i cukru trzcinowego oraz infuzję: korzenia gencjany z góry Lure oraz słodkich pomarańczy.
Pommeau de Normandie to kompozycja złożona w trzech częściach ze świeżego moszczu jabłkowego i jednej części Calvadosu.
Umieszczony w kategorii Calvadosu - tu mu genetycznie najbliżej chociaż zdecydowana lekkość i świeżość - 17% alkoholu tylko!
Brandy Marquis de Villard VSOP jest wytwarzana z gron odmian Carignan, Grenache, Cabernet i Merlot, zbieranych ręcznie w południowej Francji. Następnie wytwarzane jest wino, które podlega starannej destylacji, aby otrzymać przednią eau-de-vie, która leżakuje minimum rok w beczkach z dębu Limousin. W trakcie leżakowanie brandy Villard nabiera pięknego, złotego koloru, unikalnych aromatów i posmaku dębiny. Cały proces odbywa się pod ścisłą kontrolą „Mistrza Piwnicy”.
Absente 25 FLUO to nowy pomysł przesuwający granice wyobraźni i fantazji w świecie absyntu. Trunek ten zwany zieloną wróżką, jeszcze nigdy nie miał tak pasującego do nazwy wyglądu. Jego zielony kolor został wzmocniony oraz przystosowany do świecenia w ciemności dzięki naturalnemu dodatkowi witaminy B2.
Ten wyjątkowy gin pochodzi z francuskiej Prowansji. Powstaje w wyniku maceracji i destylacji jagód jałowca, świeżych cytryn, skórek limonki, różowego pieprzu i kardamonu.
Dojrzewający w nowych dębowych beczkach, Hennessy Very Special (V.S) jest jednym z najpopularniejszych koniaków na świecie. Krągły i wyrazisty smak Hennessy V.S sprawiają, że jest on bardzo wszechstronny i idealny do każdego koktajlu, od klasycznych przepisów i wyrafinowanych kreacji koktajlowych po proste drinki mieszane.
Młody, niezwykle aromatyczny Calvados, leżakowany przez 2 lata w dębowych beczkach.
Przez wiele lat Christian Drouin pracował nad tym jak stworzyć młody calvados, który będzie dobrze zrównoważony, a jednocześnie intensywnie owocowy. Selection osiągnął tę harmonię poprzez kompozycję charakteryzującego się niezwykłą świeżością cydru gruszkowego z gładkim cydrem jabłkowym.
Kompozycja koniaków: Fine Champagne, Fins Bois i Bons Bois w 100% ze szczepu Ugni Blanc.
La Blanche de Christian Drouin to organiczna eau de vie z cydru. Owoce pochodzą z bardzo starego sadu należącego jeszcze do ojca Christiana Drouina, a dziadka obecnego właściciela Guillaume Drouin.
Marquis de Villard XO jest kompozycją wielu znakomitych eau-de-vie wytwarzanych z odmian Carignan, Grenache, Cabernet, Merlot i Ugni Blanc. Produkowany w Charente i leżakowany w dębowych beczkach zaskoczy Państwa wyjątkową gładkością i długim posmakiem. Wszystkie eau-de-vie użyte do produkcji są leżakowane minimum 3 lata, a część z nich wiele dłużej - tak aby średni wiek trunku wynosił ponad 5 lat.
Kupaż 7 rodzajów eaux-de-vie: 1. French brandy 3YO 2. Armagnac Ténarèze 5YO 3. Armagnac 4YO 4. Armagnac 20YO 5. Armagnac 30YO 6. Cognac 8YO 7. Cognac 10YO Całość eliksiru zostało przelane do beczek ex-porto na parę tygodni, po czym zostaje zabutelkowane w mocy 41.8%. Dlaczego lis? W ikonografii alchemii lis był strażnikiem eliksirów.
Ten Calvados VSOP był starzony w piwnicach w Normandii najpierw w beczkach z francuskiego dębu, a następnie leżakował w beczkach po Single Maltach ze szkockich wysp.
Pineau powstaje poprzez dodanie koniaku do soku winogronowego, a następnie leżakowanie w dębowych beczkach przez minimum rok.
Nowa edycja koniaku VS z domu koniakowego Lheraud.
Dojrzewający w nowych dębowych beczkach, Hennessy Very Special (V.S) jest jednym z najpopularniejszych koniaków na świecie. Krągły i wyrazisty smak Hennessy V.S sprawiają, że jest on bardzo wszechstronny i idealny do każdego koktajlu, od klasycznych przepisów i wyrafinowanych kreacji koktajlowych po proste drinki mieszane.
Absente to likier skomponowany z alkoholu, cukru i wyciągu z ziół, przede wszystkim piołunu, anyżku, melisy i mięty. Piołun jest bardzo gorzki, jednak w tym trunku gorycz ta jest zrównoważona dosyć wysoką zawartością cukru. Ilość tujonu jest ściśle nadzorowana i zgodna z prawem.
Wiedza i doświadczenie sześciu pokoleń rodu Dupuy zaprocentowało stworzeniem wyrafinowanej linii Tentation.
Delikatny, bardzo owocowy koniak z apelacji Fins Bois skomponowany wyłącznie z odmiany Ugni Blanc. Dojrzewał do 3 lat w beczkach z francuskiej dębiny Limousin.
Kompozycja koniaków: Grande Champagne, Petite Champagne i Fins Bois w 100% ze szczepu Ugni Blanc.
Na początku otrzymujemy nuty dębowo-korzenne wraz ze słodkim toffi. W ustach kontynuacja aromatu połączona z kwaśnymi winogronami i skórką z cytrusów. Intensywny, przyjemnie owocowo-kwiatowy finisz.
Najnowsze dziecko domu Hine, charakteryzuje się świeższymi aromatami i lżejszym "ciałem" eaux-de-vie. Stworzony z 20 wyselekcjonowanych eaux-de-vie pochodzących wyłącznie z apelacji Grande i Petit Champagne; które leżakują min. 4 w świeżych beczkach z francuskiego dębu wypalonych do poziomu "medium".
Unikalny gin stworzony na bazie spirytusu zbożowego z dodatkiem 30 różnych odmian jabłek i 8 innych nalewów roślinnych, dobranych tak, by idealnie pasować do jabłkowo- jałowcowego charakteru. Żeby stworzyć produkt jak najwyższej jakości, wszystkie dodatki roślinne były macerowane, ekstrahowane i destylowane oddzielnie, w odpowiedni dla każdego rodzaju sposób, a następnie jeszcze raz destylowane wszystkie razem.
Koniak pochodzący z winnic w Petite Champagne, o głębokim bursztynowym kolorze. Nazwa V.S (z ang. very special) oznacza, że jest to koniak starzony minimum 2 lata.
Jak wszystkie koniaki tego producenta, ten również pochodzi w 100% z Grande Champagne. To kompozycja minimum 2,5 letnich eau de vie, destylowanych na osadach.
Absente to likier skomponowany z alkoholu, cukru i wyciągu z ziół, przede wszystkim piołunu, anyżku, melisy i mięty. Piołun jest bardzo gorzki, jednak w tym trunku gorycz ta jest zrównoważona dosyć wysoką zawartością cukru. Ilość tujonu jest ściśle nadzorowana i zgodna z prawem. Wersja prezentowa z łyżką ;)
Gin XII jest destylowany rzemieślniczo, a swoją nazwę zawdzięcza dwunastu botanikaliom, które stanowią podstawę jego stworzenia.
Ten Calvados VSOP był starzony przez co najmniej 5 lat w beczkach z francuskiego dębu, a następnie leżakował w beczkach po whisky Single Malt ze szkockiej wyspy Islay. Podwójna destylacja w miedzianym alembiku.
Już od dłuższego czasu Hennessy wspiera najlepszą ligę świata w koszykówce - NBA. Teraz czas na edycje limitowana dla fanów poszczególnych zespołów. Tu Lebron James i spólka - LA LAKERS.
Już od dłuższego czasu Hennessy wspiera najlepszą ligę świata w koszykówce - NBA. Teraz czas na edycje limitowana dla fanów poszczególnych zespołów. Tu Lebron James i spólka - LA LAKERS.
Mieszanka rocznikowych Calvadosów, leżakowanych przez minimum 3 lata w dębowych beczkach.
Koniak pochodzący w 100% z Grande Champagne, 1er Cru region Cognac. To blend 4 - 6-cio letnich eau de vie, destylowanych na osadach. Dojrzewa w nowych, średnio wypalanych beczkach z dębu Limousin przez 3 lata, następnie leżakuje w starych beczkach w ciemnej piwnicy.
