Szampan Moet & Chandon Brut Imperial Christmas Box
Moët & Chandon
to jedyny szampan będący owocem „assemblage” ponad 200 win. Wersja w świątecznym pudełku.
Jest 85 produktów.
to jedyny szampan będący owocem „assemblage” ponad 200 win. Wersja w świątecznym pudełku.
Torfowy aromat z nutą kandyzowanych owoców, dymu, alg morskich, cytryny i imbiru. W ustach eksplozja - miodu, kakao, sherry i przypraw jak sól morska, pieprz i lekka słodycz. Długi torfowo-cytrynowy finisz.
Blend rumów leżakowanych od 4 do 23 lat z czego większość czasu spędziła w warunkach europejskich, użyto rumów pochodzących z jamajskich destylarni-Hampden, Monymusk oraz Worthy Park.
Jest to jedyna edycja Mezan Rum, która ma charakter "regularnej edycji". Każda z serii charakteryzuje się innymi niuansami sensorycznymi.
Oryginalna receptura powstała w 1933 roku jako Amaro Carnia, receptura została stworzona przez syna założyciela- Antonio Nonino.
Jest to macerat destylatu z winogron (ÙE®) z przyprawami, ziołami oraz owoców, pochodzących wyłącznie z regionu Carnia. Składniki: aromatyczne tymianek, korzeń chinowca, korzeń żółtej gencjany, piołun, gorzka pomarańcz, szafran oraz rabarbar. Intensywny aromat świeżej skórki z gorzkiej pomarańczy z korzennymi akcentami. W ustach ponownie gorzka pomarańcza i przyjemna gorycz tymianku. Bardzo długi, delikatnie pieprzny finisz.
Zdjęcia poglądowe. Brak opakowania ozdobnego.
Aromaty gorzkiej czekolady oraz toffi z niuansem dębu i przypraw korzennych. Oleisty, z dębową nutą i lekko cierpkim smaku. Wyczuwalny palony cukier i ziele angielskie, następnie nuta biszkoptu z bananami.
Destylarnia Foursquare, która produkuje ten rum, postawiła sobie za cel; tworzenia rumów w całkowicie naturalny sposób. Doorly''s 12YO Rum jest pozbawiony dodatkowego cukru oraz sztucznych aromatów Blend dwóch rodzajów rumów: pot still (destylowany w miedzianym alembiku) oraz column still (destylowany w kolumnie destylacyjnej). 90% rumu leżakuje w beczce z białego dębu po bourbonie. 10% rum leżakujący w beczce z dębu europejskiego po winie madeira.
Surowiec - whisky słodowa oraz whisky zbożowa. Destylacja- Pot Still oraz Column Still Blended Whisky stworzona w wyniku kupażu single malt whisky z wyspy Skye, single malt z regionu Speyside oraz whisky zbożowej. Cześć whisky dojrzewała w beczkach ex-sherry co od razu czuć podczas picia.
Aromaty bryzy morskiej, rodzynek oraz suszonej moreli. Z tyłu gorzka czekolada i suszona śliwka. W smaku dojrzałe brzoskwinie z nutą wanilii, potem morska słoność oraz miód wrzosowy.
Destylarnia Foursquare jest ceniona na świecie za tworzenie rumów w całkowicie naturalny sposób. Doorly''s 14YO Rum jest pozbawiony sztucznych aromatów oraz nie jest dosładzany. Surowiec- Melasa z trzciny cukrowej z Gujany. Destylacja- Pot Still oraz Column Still. Maturacja- 90% rumu dojrzewa w beczkach z dębu amerykańskiego po bourbonie, 10% w beczkach z dębu europejskiego po winie wzmacnianym madera.
Kompozycja najlepszych i najstarszych (stuletnich!) destylatów z Tomeloso w La Manchy.
Znakomita limitowana brandy, o barwie złocisto-mahoniowej z ceglastymi refleksami.
Brandy Marquis de Villard VSOP jest wytwarzana z gron odmian Carignan, Grenache, Cabernet i Merlot, zbieranych ręcznie w południowej Francji. Następnie wytwarzane jest wino, które podlega starannej destylacji, aby otrzymać przednią eau-de-vie, która leżakuje minimum rok w beczkach z dębu Limousin. W trakcie leżakowanie brandy Villard nabiera pięknego, złotego koloru, unikalnych aromatów i posmaku dębiny. Cały proces odbywa się pod ścisłą kontrolą „Mistrza Piwnicy”.
Wyjątkowo piękna butelka skrywa w sobie nie mniej piękne wnętrze. Ta znakomita brandy została stworzona na bazie winogron wyłącznie odmiany Palomino, rosnących w winnicach należących do producenta.
Paul John XO to wyjątkowa brandy indyjska stworzona z białych winogron Ugni Blanc oraz czerwonych Bangalore. Dojrzewała w nowych, średnio wypalonych beczkach z francuskiej dębiny Limousine.