Destylat z gruszek uzyskuje się ze starannie wyselekcjonowanych i zbieranych prosto z drzewa gruszek Williams. Poddawany podwójnej destylacji tradycyjną metodą w destylatorach bain-marie. Dzięki tej procedurze zachowuje się naturalny owocowy aromat, zapewniając powstanie wysokiej klasy brandy.
Eau-de-vie o zawartości alkoholu 70% jest przechowywana w kadziach z nierdzewnej stali. Po 12-to miesięcznym procesie dojrzewania, podczas którego destylat osiąga optymalną jakość i nabiera słodkości, roztwór o wysokiej zawartości alkoholu poddawany jest filtracji i ostatecznie butelkowaniu. Zarówno w smaku jak i w zapachu charakteryzuje się wspaniałymi, ekskluzywnymi aromatami dojrzałych gruszek Williams.
DES RON002
2 Przedmioty
Opis
Wysyłka w ciągu
3 dni ( dni robocze )
Kraj
Włochy
Region
Suditrol-Alto Adiga
Alkohol zawartość
40%
Objętość
700 ml
Dostawy i koszty
Jeżeli Klient nie może osobiście odebrać zakupionych towarów, jest możliwe skorzystanie z usługi odbioru towarów przez pracownika firmy kurierskiej.
Dostawa Towarów jest usługą świadczoną przez firmę kurierską, jest ograniczona do obszaru Rzeczpospolitej Polskiej i odbywa się pod adres wskazany przez Klienta w trakcie składania Zamówienia.
KOSZTY DOSTAWY
KURIER UPS - dostawa przy zamówieniu poniżej 299 PLN to 29,90 PLN ( za pobraniem + 5 PLN )
KURIER UPS -dostawa przy zamówieniu = i powyżej 299 PLNjest GRATIS ( za pobraniem + 5 PLN )
ODBIÓR OSOBISTY w naszych sklepach w Krakowie : bez dodatkowych opłat
PŁATNOŚCI I KOSZTY
Za zamówiony towar możecie Państwo zapłacić poprzez:
- system MONTONIO ( karty, szybkie przelewy elektroniczne ) - system BLIK - za POBRANIEM ( płatność realizowana bezpośrednio przy dostawie, zapłata odbywa się gotówką u kuriera ) + 5 PLN
TERMIN DOSTAWY
Dokładamy wszelkich starań aby czas dostawy do Państwa był jak najkrótszy. Zamówienia złożone do godziny 13.00 staramy się wysyłać jeszcze tego samego dnia ( pod warunkiem dostępności wszystkich zamówionych produktów na magazynie - towary ze statusem dostępności 24 h ) Towary ze statusem wysyłka w ciągu 3 dni wysyłane są w ciągu 3 dni roboczych. Zamówienia po godzinie 13.00 wysyłane są dnia następnego. W związku ze specyfiką towaru unikamy wysyłania towarów w piątek ( chyba, że klient sobie dodatkowo zażyczy ) aby nie leżały w firmie kurierskiej przez weekend. Firma kurierska ma 24 - 48 h na dostawę towaru. W praktyce towar zamówiony do godziny 13.00 jest dostarczany nazajutrz, najczęściej w godzinach 10-17.
Kurier podejmuje próby dostarczenia towaru po czym towar jest zwracany do nadawcy lub pozostawiany w najbliższym punkcie Access Point UPS. Wina wysyłamy przy pomocy firmy kurierskiej UPS.
WAŻNE !!!
Towar może być wydany wyłącznie osobie pełnoletniej i trzeźwej. W przypadku niemożności bezspornego ustalenia pełnoletności, a także wątpliwości co do trzeźwości Kupującego kurier może odmówić wydania przesyłki.
Mieszanka dwóch rzemieślniczych rumów typu single blended, destylowanych w alembikach i kolumnach rektyfikacyjnych. Jeden dojrzewał przez 11 lat w beczkach po Bourbonie, drugi przez 5 lat w beczkach po Zinfandelu, a następnie przez kolejne 6 lat w beczkach po Bourbonie. Wszystkie procesy starzenia, mieszania i butelkowania odbywają się w całości na miejscu w destylarni rumu Foursquare na Barbadosie.
Doskonale obrazuje terroir i zalety dojrzewania w drewnie. Tequila Reposado ujawnia swoje najlepsze aromaty popijana bez dodatków lub po prostu schłodzona i z lodem.
Delikatny, bardzo owocowy koniak z apelacji Fins Bois skomponowany wyłącznie z odmiany Ugni Blanc. Dojrzewał do 3 lat w beczkach z francuskiej dębiny Limousin.
Ten Calvados VSOP był starzony przez co najmniej 5 lat w beczkach z francuskiego dębu, a następnie leżakował w beczkach po whisky Single Malt ze szkockiej wyspy Islay. Podwójna destylacja w miedzianym alembiku.
Sandy McIntyre, kierownik destylarni w Tamdhu, powiedziała:„Siła partii nr 007 jest wyrazem naszego oddania whisky dojrzewającej wyłącznie po sherry, charakteryzującej się głębokim, naturalnym miedzianym kolorem i złożonym profilem smakowym. Każda beczka po sherry Oloroso jest starannie ręcznie selekcjonowana, aby zapewnić wyśmienity, pełen niuansów smak i długi,satysfakcjonujący finisz. Batch Strength 007 jest butelkowany bez filtrowania na zimno z mocą 57,5% AB.
Ten Calvados VSOP był starzony w piwnicach w Normandii najpierw w beczkach z francuskiego dębu, a następnie leżakował w beczkach po Single Maltach ze szkockich wysp.
Niekupażowany koniak z pojedynczego zbioru z winnicy należącej do Hine. Winnica znajduję się nieopodal wsi Bonneuil, w Grand Champagne. Bardzo ekspresyjny, bogaty w aromaty, które zawdzięcza kredowej ziemi, oraz gronom, które są podstawą tego koniaku, czyli Ugni Blanc. Cała edycja to 45 beczek po 450 butelek, czyli 20 250 butelek.
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej nieznanej destylarni z regionu Lowland. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty (potrójnie destylowane), które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla region Lowland. Fantastyczna whisky, aby rozpocząć swoją przygodę z whisky.
Tajemnicą tej niezwykłej grappy jest eau-de-vie produkowana ze starannie
selekcjonowanych, najświeższych gron szczepów Moscato oraz Chardonnay,
pochodzących z winnic w Południowym Tyrolu.
Przez wiele lat Christian Drouin pracował nad tym jak stworzyć młody calvados, który będzie dobrze zrównoważony, a jednocześnie intensywnie owocowy. Selection osiągnął tę harmonię poprzez kompozycję charakteryzującego się niezwykłą świeżością cydru gruszkowego z gładkim cydrem jabłkowym.
W 1870 roku Maurice Hennessy stworzył X.O dla swojego kręgu przyjaciół i wprowadził nowy styl koniaku. Teraz to ikona i symbol Maison Hennessy. Głębokie i potężne eaux-de-vie tego koniaku dojrzewa w młodych beczkach i wyróżnia się mocą i energią, ale także zdolnością do osiągania krągłości w miarę upływu czasu.
Niespotykana złożoność, przesunięto tu granice starzenia tequili, mieszając añejo i extra-añejo. Jednak dzięki zredukowaniu koloru i dominujących nut drewna, zachowuje wyrazisty smak agawy.
Aromat jałowca, czarnego pieprzu, słodkich cytrusów. Przyjemny niuans żywicy. W ustach wybija się lekka słodycz i nieco mocniejsza budowa. Smakuje jałowcem, kolendrą, kandyzowaną skórką cytryny. Destylat pszeniczny został redestylowany w miedzianym alembiku, z 9 składnikami aromatycznymi, a następnie dodano ok 2% syropu z trzciny cukrowej.
Thank you for the reviews ! Your comment is submitted
Beczki whisky użyte do stworzenia tej ekspresji pochodzą z jednej mało znanej destylarni z regionu Speyside. Malt Master Ian Macleod- John Glass, wybrał najlepszej jakości starzone destylaty, które idealnie odzwierciedlają aromaty charakterystyczne dla region Speyside. Fantastyczna whisky dla początkujących w tej dziedzinie.
Legendario Elixir de Cuba "Punch au Rhum" to wyjątkowy napój o esencji i smaku, który tak bardzo przypomina Wyspę. Z aromatami karmelizowanych sułtanek, dębu i brandy, jest słodki w piciu, w temperaturze pokojowej lub bardzo zimnej. Idealnie nadaje się też do łączenia z naturalnymi sokami i napojami bezalkoholowymi.
Każda partia Ilegal Mezcal Reposado dojrzewa do smaku przez 6 miesięcy, przy użyciu kombinacji nowych i używanych beczek z dębu amerykańskiego, średnio zwęglonych.
Sandy McIntyre, kierownik destylarni w Tamdhu, powiedziała:„Siła partii nr 007 jest wyrazem naszego oddania whisky dojrzewającej wyłącznie po sherry, charakteryzującej się głębokim, naturalnym miedzianym kolorem i złożonym profilem smakowym. Każda beczka po sherry Oloroso jest starannie ręcznie selekcjonowana, aby zapewnić wyśmienity, pełen niuansów smak i długi,satysfakcjonujący finisz. Batch Strength 007 jest butelkowany bez filtrowania na zimno z mocą 57,5% AB.
W hołdzie klasycznej, polskiej Starce- gdzie ojciec zakopywał beczkę spirytusu w dniu narodzin córki, a wykopywał ją w dniu ślubu. Kavka Tokaji Cask to rewelacyjnie zbalansowane połączenie żyta, pszenicy oraz destylatów z jabłek i śliwek. Dzięki starzeniu Kavki w beczkach po węgierskim Tokaju otrzymaliśmy dojrzały trunek z subtelnymi nutami owocowymi, jasnym dębem i trwałą głębią. Twórcy wódki Kavka- troje uzdolnionych osób- protektor Jan Woroniecki; Mistrzyni Destylacji Urszula Wójcik oraz barman koktajlowy Karol Terejlis, stworzyli wódkę leżakowaną w beczkach po tokaju. Produkt dostępny w bardzo limitowanej ilości.
Pinta była jednym z trzech statków flotylli Krzysztofa Kolumba i jako najszybszy pierwszy przepłynął Ocean Atlantycki w 1492 roku. Żeglarz na jego pokładzie Rodrigo de Triana był pierwszym człowiekiem z załogi, który zobaczył Nowy Świat 12 października 1492 roku.
Celtic Wheel of the Year jest podzielony na osiem okresów, a seria Wheel of the Year z Dingle Distillery ma rozpocząć dziewięć edycji, w tym dodatkową dziewiątą i ostatnią wersję z okazji Dnia Wrena, zgodnie z rytmem pór roku, równonocy i przesileń. Chociaż Dzień Wrena nie jest częścią Celtyckiego Koła Roku, jego wydanie jest wyrazem uznania dla znaczenia tego dnia w kulturze i dziedzictwie Dingle.
Starożytne celtyckie święto Bealtaine oznacza koniec wiosny i początek lata. W historii Irlandii święto naznaczone było wychodzeniem zwierząt na letnie pastwiska i rozpalaniem ognisk. Mówiono, że początek sezonu letniego rozpoczął się od festiwali ognia w Bealtaine. Pożary te oznaczały oczyszczenie i przejście do nowego sezonu z nadzieją na pomyślne zbiory.
Tajemnicą tej niezwykłej grappy jest eau-de-vie produkowana z starannie selekcjonowanych, najświeższych gron szczepów Moscato oraz Chardonnay, pochodzących z winnic w Południowym Tyrolu. Tu w wersji 1,5L i skrzynce.
Płynna historia, czyli Pusser's „Gunpowder Proof” lekko doprawiony i wzbogacony o niuanse karaibskich owoców i przypraw, nie odbierając nic klasycznemu dziedzictwu mieszanki. To nadal wyjątkowo pełny rum korzenny, z zawartością alkoholu 54,5% co zapewnia mocny profil smakowy, który z pewnością wyróżni się w napojach mieszanych i koktajlach.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website