Leżakowany przez minimum 7 lat w beczkach z białego dębu po whisky, łączy lekkość tradycyjnego kubańskiego rumu ze złożonością i głębią typową dla bardzo starego rumu. Jasny i czysty, rozwija się na podniebieniu, z bogatymi nutami kawy, kakao i tytoniu, sąsiadującymi z owocowymi — wiśni, gruszki i akcentami kwiatowymi.
Jeżeli Klient nie może osobiście odebrać zakupionych towarów, jest możliwe skorzystanie z usługi odbioru towarów przez pracownika firmy kurierskiej.
Dostawa Towarów jest usługą świadczoną przez firmę kurierską, jest ograniczona do obszaru Rzeczpospolitej Polskiej i odbywa się pod adres wskazany przez Klienta w trakcie składania Zamówienia.
KOSZTY DOSTAWY
KURIER UPS - dostawa przy zamówieniu poniżej 299 PLN to 29,90 PLN ( za pobraniem + 5 PLN )
KURIER UPS -dostawa przy zamówieniu = i powyżej 299 PLNjest GRATIS ( za pobraniem + 5 PLN )
ODBIÓR OSOBISTY w naszych sklepach w Krakowie : bez dodatkowych opłat
PŁATNOŚCI I KOSZTY
Za zamówiony towar możecie Państwo zapłacić poprzez:
- system MONTONIO ( karty, szybkie przelewy elektroniczne ) - system BLIK - za POBRANIEM ( płatność realizowana bezpośrednio przy dostawie, zapłata odbywa się gotówką u kuriera ) + 5 PLN
TERMIN DOSTAWY
Dokładamy wszelkich starań aby czas dostawy do Państwa był jak najkrótszy. Zamówienia złożone do godziny 13.00 staramy się wysyłać jeszcze tego samego dnia ( pod warunkiem dostępności wszystkich zamówionych produktów na magazynie - towary ze statusem dostępności 24 h ) Towary ze statusem wysyłka w ciągu 3 dni wysyłane są w ciągu 3 dni roboczych. Zamówienia po godzinie 13.00 wysyłane są dnia następnego. W związku ze specyfiką towaru unikamy wysyłania towarów w piątek ( chyba, że klient sobie dodatkowo zażyczy ) aby nie leżały w firmie kurierskiej przez weekend. Firma kurierska ma 24 - 48 h na dostawę towaru. W praktyce towar zamówiony do godziny 13.00 jest dostarczany nazajutrz, najczęściej w godzinach 10-17.
Kurier podejmuje próby dostarczenia towaru po czym towar jest zwracany do nadawcy lub pozostawiany w najbliższym punkcie Access Point UPS. Wina wysyłamy przy pomocy firmy kurierskiej UPS.
WAŻNE !!!
Towar może być wydany wyłącznie osobie pełnoletniej i trzeźwej. W przypadku niemożności bezspornego ustalenia pełnoletności, a także wątpliwości co do trzeźwości Kupującego kurier może odmówić wydania przesyłki.
Wyjątkowy rum Single Blended z destylarni Foursquare na Barbadosie. Dojrzewał w tropikach przez 3 lata w beczkach po burbonie, a następnie po koniaku kolejne 11 lat. Do 6000 butelek trafił w listopadzie 2020 roku, zapewne niewiele ich jest jeszcze dostępnych na całym świecie.
Aromat suszonych owoców przechodzi w słodkie owoce tropikalne, w tle ciemna czekolada i czarny pieprz. W ustach dochodzi kawa espresso i przyjemna gorycz gorzkiej czekolady. Długi, ciepły finisz z dębową nutą. Mariaż rumów destylowany w kolumnie destylacyjnej oraz w miedzianych alembikach: - rum leżakowany 14 lat w beczkach ex-bourbon - rum leżakowany 3 lata w beczkach ex-bourbon, a następnie przelany do beczek ex-oloroso sherry na 11 lat
Rum z destylarni Foursquare na Barbadosie z 2009, słodki i miękki, ogólnie dość łagodny. Blend rumów destylowanych w alembikach i kolumnach rektyfikacyjnych.
Rum wyprodukowany z najwyższej jakości trzciny cukrowej w działającej na Jamajce destylarni Clarendon, który został wyselekcjonowany przez Billy''ego Walkera i przetransportowany do Szkocji w celu dojrzewania w chłodnym szkockim klimacie w magazynach destylarni GlenAllachie.
Wyjątkowy rum, będący kompozycją rumów starzonych 16 i 5 lat, które po zmieszaniu na dwa lata trafiły do beczek po bourbonie. W efekcie powstał zbalansowany i harmonijny rum.
Najstarszy rum projektu World's End Rum to idealny napój po kolacji w postaci prostej lub z lodem. Łatwy zarówno do picia, jak i do wykorzystania w koktajlach.
Kupaż rumów 10 letnich z destylarni Gray z Mauritiusa, leżakowanych w beczkach ex-cognac oraz beczkach z dębu Limousine oraz 8 letnich z destylarni Foursquare z Barbadosu, leżakowanych w beczkach ex- bourbon.
Aromat suszonych i kandyzowanych owoców, kajmaku i prażonych migdałów. Delikatnie oleisty, w smaku naturalna słodycz owocowa, skórka cytrynowa i ziele angielskie. Świeżość owoców tropikalnych.
Starzony przez 6 lat w tropikach, przetransportowany do Europy dojrzewał przez kolejne 4 lata, łącznie 10 lat maturacji w beczkach typu ex-bourbon. Destylowany w Belmopan z lokalnej melasy w całości z trzciny cukrowej.
Aromaty gorzkiej czekolady oraz toffi z niuansem dębu i przypraw korzennych. Oleisty, z dębową nutą i lekko cierpkim smaku. Wyczuwalny palony cukier i ziele angielskie, następnie nuta biszkoptu z bananami.
Destylarnia Foursquare, która produkuje ten rum, postawiła sobie za cel; tworzenia rumów w całkowicie naturalny sposób. Doorly''s 12YO Rum jest pozbawiony dodatkowego cukru oraz sztucznych aromatów Blend dwóch rodzajów rumów: pot still (destylowany w miedzianym alembiku) oraz column still (destylowany w kolumnie destylacyjnej). 90% rumu leżakuje w beczce z białego dębu po bourbonie. 10% rum leżakujący w beczce z dębu europejskiego po winie madeira.
Zapach świeżego soku z trzciny cytrynowej oraz wiórków dębowych z nutami owocowo-ziołowymi. Przyjemna tekstura, w smaku przypomina aromat. Wyczuwalne brzoskwinie i dojrzałe banany.
Kupaż rumów: 5 letnich z melasy z destylarni Foursquare z Barbadosu, leżakowanych w beczkach ex- bourbon + świeży rum z soku z trzciny cukrowej z destylarni Gray na Mauritiusie.
Thank you for the reviews ! Your comment is submitted
Tradycja, doświadczenie i szlachetny upływ czasu dały Ron Legendario Añejo. Rum o kolorze ciemnobursztynowym i intensywnym, dojrzałym aromacie. Doskonały do picia bez dodatków, w temperaturze pokojowej lub z lodem.
Destylarnia Foursquare jest ceniona na świecie za tworzenie rumów w całkowicie naturalny sposób. Doorly''s 14YO Rum jest pozbawiony sztucznych aromatów oraz nie jest dosładzany. Surowiec- Melasa z trzciny cukrowej z Gujany. Destylacja- Pot Still oraz Column Still. Maturacja- 90% rumu dojrzewa w beczkach z dębu amerykańskiego po bourbonie, 10% w beczkach z dębu europejskiego po winie wzmacnianym madera.
Jest to idealna mieszanka tradycyjnego jamajskiego rumu Pot Still i klasycznego Column Still z Trynidadu, łącząc potężny nos pierwszego z gładkim, eleganckim smakiem drugiego. Idealna równowaga z długim finiszem.
Starzony przez 6 lat w tropikach, przetransportowany do Europy dojrzewał przez kolejne 4 lata, łącznie 10 lat maturacji w beczkach typu ex-bourbon. Destylowany w Belmopan z lokalnej melasy w całości z trzciny cukrowej.
Kolejny rum World's End zrobiony na bazie przypraw Tiki, jest bardzo charakterystyczny i wyróżnia się wysoką zawartością estrów. Główne przyprawy to cynamon i ziele angielskie uzupełnione subtelnymi nutami sekretnej mieszanki innych przypraw. Znakomity w koktajlach jak np. Navy Grog.
Kupaż rumów 10 letnich z destylarni Gray z Mauritiusa, leżakowanych w beczkach ex-cognac oraz beczkach z dębu Limousine oraz 8 letnich z destylarni Foursquare z Barbadosu, leżakowanych w beczkach ex- bourbon.
Aromat suszonych i kandyzowanych owoców, kajmaku i prażonych migdałów. Delikatnie oleisty, w smaku naturalna słodycz owocowa, skórka cytrynowa i ziele angielskie. Świeżość owoców tropikalnych.
Zapach świeżego soku z trzciny cytrynowej oraz wiórków dębowych z nutami owocowo-ziołowymi. Przyjemna tekstura, w smaku przypomina aromat. Wyczuwalne brzoskwinie i dojrzałe banany.
Kupaż rumów: 5 letnich z melasy z destylarni Foursquare z Barbadosu, leżakowanych w beczkach ex- bourbon + świeży rum z soku z trzciny cukrowej z destylarni Gray na Mauritiusie.
Starzony przez 3 lata na Jamajce przetransportowany do Europy dojrzewał przez kolejne 9 lat, łącznie 12 lat maturacji w beczkach typu ex-bourbon.
Słodki aromat przejrzałego banana i owoców egzotycznych. W ustach ponownie owoce tropikalne z odrobiną dębowej słodyczy i cytrusowej kwasowości. Długi, lekko korzenny, słodko-słony finisz.
Pusser's Gunpowder Proof to tradycyjny rum w stylu Royal Navy, produkowany według oryginalnej receptury Admiralicji i ze stosowną mocą 54,5%. Gunpowder Proof, bo przed wynalezieniem alkoholometru, kiedy marynarze chcieli przetestować swój dzienny przydział rumu, mieszali proch strzelniczy z alkoholem i zapalali. Jeśli mokry proch strzelniczy nadal się palił, rum zawierał satysfakcjonującą ilość alkoholu. Jeśli nie, to ochmistrz mógł wylądować za burtą.
ISH Caribbean Spiced Spirit wygląda jak rum, pachnie jak rum, smakuje jak rum, a można pić bezkarnie. Znakomicie nadaje się także do long drinków i koktajli. Oparty na rumie o pełnej mocy, pochodzącym z karaibskich wysp Jamajki i Martyniki. Autentyczne doznania bezalkoholowego rumu.
Mieszanka dwóch rzemieślniczych rumów typu single blended, destylowanych w alembikach i kolumnach rektyfikacyjnych. Jeden dojrzewał przez 11 lat w beczkach po Bourbonie, drugi przez 5 lat w beczkach po Zinfandelu, a następnie przez kolejne 6 lat w beczkach po Bourbonie. Wszystkie procesy starzenia, mieszania i butelkowania odbywają się w całości na miejscu w destylarni rumu Foursquare na Barbadosie.
Ilość ograniczona — pojedyncze butelki.
This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website