Delikatny, owocowy aromat z akcentem grillowanego ananasa. W ustach owoce przeplatają się z karmelem i wanilią, pozostawiając lekko dymno-dębowy finisz. 6 miesięcy w beczkach po bourbonie.
Meksyk
Jest 8 produktów.
Świeży, owocowy aromat jabłek i łąki polnej. W ustach dojrzałe owoce przełamane cytrusową świeżością, z przyjemnie słonawym akcentem. Długi finisz, pozostawia posmak zestu z cytrusów.
Destylacja: Podwójna destylacja w miedzianym alembiku Charantais. dojrzewanie - 2-12 tygodni w kadziach ze stali nierdzewnej. Lunazul powstaje w destylarni Tierra de Agave (Beckmann Estate) znajdującej się na obrzeżach miasta Tequila. Twórcą receptury tequili Lunazul jest Francisco Beckmann, potomek legendarnego Jose Antonio de Cuervo.
Pełny smak agawy. Lekko dymny, delikatnie rozgrzewający. Idealny do koktajli lub doskonały saute.
W odróżnieniu od tequili mezcal nie jest destylatem sporządzonym ze sfermentowanego soku, lecz z całego rdzenia (piña) agawy.
Wyrazisty smak z serca agawy,Tequila Volcan De Mi Tierra Blanco łączy ziołowe, cytrusowe i pikantne nuty charakterystyczne dla nizinnych plantacji z owocowymi typowymi dla tych położonych w górskich rejonach stanu Jalisco.
Doskonale obrazuje terroir i zalety dojrzewania w drewnie. Tequila Reposado ujawnia swoje najlepsze aromaty popijana bez dodatków lub po prostu schłodzona i z lodem.
Każda partia Ilegal Mezcal Reposado dojrzewa do smaku przez 6 miesięcy, przy użyciu kombinacji nowych i używanych beczek z dębu amerykańskiego, średnio zwęglonych.
Niespotykana złożoność, przesunięto tu granice starzenia tequili, mieszając añejo i extra-añejo. Jednak dzięki zredukowaniu koloru i dominujących nut drewna, zachowuje wyrazisty smak agawy.
Illegal Mezcale Joven, Reposado i Añejo, wytwarzane ręcznie w małych partiach przez mezcaleros czwartej generacji, są wytwarzane z doskonale dojrzałej, zrównoważonej agawy Espadín, podwójnie destylowanej w dolinie Santiago Matatlan w stanie Oaxaca w Meksyku. Zaangażowanie w jakość jest widoczne na każdym etapie naszego procesu, od zbioru do pierwszego łyku.
