Rodzina Beckmann jest najstarszą na świecie dynastią producentów tequili - żadna inna rodzina nie może pochwalić się tak bogatą i zróżnicowaną historią rodu. W 1758r. pierwszą destylarnię założył Jose Antonio Cuervo. Dzisiaj firmą o nazwie Tierra de Agave’s zarządza potomek w 8 generacji -Jorge Beckmann. Jego ojciec Francisco marzył o produkcji najlepszej tequili na świecie. W 2004r. Jorge Beckmann rozpoczął produkcję Tequili 100% Agave w krótkich seriach i tak stworzył markę Lunazul. Tequila - zgodnie z prawem, może być produkowana tylko z blue agave uprawianej w jednym z pięciu regionów w Meksyku - Jalisco, Nayarit, Guanajuato, Michoacan i Tamaulipas.
Świeży, owocowy aromat jabłek i łąki polnej. W ustach dojrzałe owoce przełamane cytrusową świeżością, z przyjemnie słonawym akcentem. Długi finisz, pozostawia posmak zestu z cytrusów.
Destylacja: Podwójna destylacja w miedzianym alembiku Charantais. dojrzewanie - 2-12 tygodni w kadziach ze stali nierdzewnej. Lunazul powstaje w destylarni Tierra de Agave (Beckmann Estate) znajdującej się na obrzeżach miasta Tequila. Twórcą receptury tequili Lunazul jest Francisco Beckmann, potomek legendarnego Jose Antonio de Cuervo.
Delikatny, owocowy aromat z akcentem grillowanego ananasa. W ustach owoce przeplatają się z karmelem i wanilią, pozostawiając lekko dymno-dębowy finisz. 6 miesięcy w beczkach po bourbonie.