Kavka wzoruje się na staropolskich recepturach polskich gorzałek, gdzie w procesie destylacji dodawano owoce, aby podkreślić unikalną recepturę. Destylat pszeniczno-żytni jest wzbogacony destylowanym w miedzianych alembikach spirytusem z jabłek oraz śliwek. Dzięki temu Kavka posiada niezwykle kremowy zdecydowany charakter oraz dużą dozę owocowej słodyczy. Kavka jest produkowana w legendarnej destylarni Koneser a autorka receptury Urszula Wójcik, zajmuje się każdym etapem tworzenia tego produktu.
W czasach polskiej prohibicji w latach ‘20 i ‘30, aby zaprosić kogoś na wódkę, zapraszało się go hasłem „Chodźmy na Kavkę”.
Likier Lawenda Youra Spirits to idealny dodatek do deserów lub alternatywa dla nich. Jego słodycz zrównoważona kwasowością w naturalny sposób uspokaja i odpręża
Nalewka ta oferuje aromatyczny i zdecydowanie cytrynowy smak. Nie klarowana, dzięki czemu zachowuje naturalny profil, doskonała do ciast lub picia solo.
Tradycyjna nalewka łącząca całe owoce wiśni z pestkami oraz owoce drylowane, co nadaje jej nutę migdałową. Charakteryzuje się mocnym, owocowym aromatem oraz zbilansowanym smakiem.
Kavka to polska wódka premium z bogatą, dźwięczną historią przesiąkniętą tradycją. Założona przez znanego restauratora Jana Woronieckiego, nazwa nawiązuje do okresu polskiej prohibicji, kiedy Kavka (lub wrona) była używana jako kod zabezpieczający nielegalny alkohol. Inspirowana polską tradycją i czasem, kiedy każde miasto, każda gorzelnia i każda wódka była wyjątkowa.
Kavka wzoruje się na staropolskich recepturach polskich gorzałek, gdzie w procesie destylacji dodawano owoce, aby podkreślić unikalną recepturę. Destylat pszeniczno-żytni jest wzbogacony destylowanym w miedzianych alembikach spirytusem z jabłek oraz śliwek. Dzięki temu Kavka posiada niezwykle kremowy zdecydowany charakter oraz dużą dozę owocowej słodyczy. Kavka jest produkowana w legendarnej destylarni Koneser a autorka receptury Urszula Wójcik, zajmuje się każdym etapem tworzenia tego produktu.
W czasach polskiej prohibicji w latach ‘20 i ‘30, aby zaprosić kogoś na wódkę, zapraszało się go hasłem „Chodźmy na Kavkę”.
Czysta wódka o delikatnym smaku, idealna do koktajli lub spożycia na czysto. Produkowana z wysokiej jakości składników, zapewnia wyjątkową gładkość i subtelną harmonię w smaku.
To czysta wódka klasy premium stworzona na bazie najwyższej jakości spirytusu żytniego. Kremowość oraz delikatna pieprzność to cechy tego alkoholu, który jest narodowym trunkiem Polaków.
To wódka gatunkowa o smaku soczystych ananasów oraz słodkiej białej czekolady. Charakteryzuje się aromatem egzotycznych owoców, na podniebieniu obok ananasa ukazują się nuty kremowości i słodyczy.
Wódka ta w smaku jest jak słynne biszkopty z czekoladą i pomarańczową galaretką w środku. Fantastyczny produkt do tworzenia koktajli. Po prostu delicje!
Orange & Jasmine Botanical Vodka zaskoczy niejednego konesera alkoholi smakowych. Jest to pozycja przeznaczona raczej do napojów wstrząśniętych lub zmieszanych, jednak śmiało można ją pić bez dodatków.
Tessellis Oak Embrace Vodka to efekt kooperacji destylarni z OakTaste — polskim producentem wyrobów z drewna, w tym wkładów do starzenia alkoholi. Rozlew i zabutelkowanie wraz z wkładami nastąpił dnia 25.10.2023 roku, a partia składa się ze ściśle limitowanej ilości 142 butelek.
W tym likierze na bazie tarniny bazę stanowi nasz nagradzany Tessellis London Dry Gin. Ręcznie zbierane owoce tarniny zostały poddane wielotygodniowej maceracji dla uzyskania intensywnego smaku. Likier idealnie nada się do delektowania się w długie jesienne wieczory.
Tessellis London Dry Gin to gin, stworzony używając wyłącznie tradycyjnych technik maceracji i destylacji najlepszych botanikaliów z najwyższej jakości polskim spirytusem.
Wyprodukowana w jednej z najdłużej działających polskich destylarni na świecie, która produkuje wódkę od 1910 roku, a czerpie doświadczenie z 600-letniej historii polskiej produkcji wódki.
Wyprodukowana w jednej z najdłużej działających polskich destylarni na świecie, która produkuje wódkę od 1910 roku, a czerpie doświadczenie z 600-letniej historii polskiej produkcji wódki.
Każdy składnik jest ręcznie wyselekcjonowany i przygotowywany. Jagody jałowca są delikatnie zgniatane przez 7 godzin, dzięki czemu lepiej oddają swoje aromaty w trakcie maceracji i destylacji, która odbywa się w najwyższej jakości neutralnym spirytusie żytnim.
Receptura składa się z 19 wyszukanych, głównie regionalnych i w 100% naturalnych składników. Sercem mieszanki jest magnolia, a fundamentem ginu – jałowiec z Włoch.
Blend spirytusów najwyższej jakości, w których pierwsze skrzypce odgrywa orkisz, a mnogość pozostałych pozwala na wszechstronną podróż po aromatach i nurtujących smakach.
Nazwa Pink Gin najpierw pojawiła się się jako nazwa dla koktajlu zawierającego Plymouth Gin, wodę oraz kilka kropel Angostura Bitters. Dzisiaj (bardzo popularny) kojarzony jest z ginem, który został zabarwiony na różowo z wykorzystaniem owoców takich jak truskawki, maliny, wiśnie, czy kwiaty hibiskusa. Naturalnie słodszy, łagodniejszy i przeważnie dużo mniej jałowcowy od klasycznego ginu.
Frant Wildflower to okowita z polskiego miodu wielokwiatowego pochodzącego z Warmii i Mazur.
Podczas pracochłonnego procesu produkcji miód jest fermentowany i destylowany dzięki czemu smak Frant Wildflower jest wytrawny i pełen niuansów. Nie należy go mylić ze słodkimi wódkami miodowymi.
Absynt, czyli wysokoprocentowy alkohol, gdzie głównymi składnikami botanicznymi jest, tzw. święta trójca, anyż, koper włoski i piołun. Właśnie od łacińskiego oznaczenia piołunu Artemisia absinthium powstała nazwa absynt. Potocznie nazywany też Zieloną Wróżką. Tessellis Absinthe Blache to pierwszy polski absynt typu Blanche, czyli „biały”.
Absynt na początku XX wieku został zakazany w większości krajów z powodu tujonu, czyli związku halucynogennego, który znajduje się w piołunie. Zakazu nigdy go nie wprowadziły tylko Czechy, Hiszpania i Wielka Brytania. W 1988 roku Unia Europejska określiła maksymalną zawartość tujonu i wtedy legalna produkcja wróciła do Francji. W USA zakaz trwał aż do 2007 roku. Tessellis Absinthe Verte to klasyczny zielony absynt w stylu francuskim.
Tessellis Porto Cask Finished Gin został stworzony głównie z polskich botaników takich jak tarnina, dereń czy malina. Całość została poddana procesowi starzenia w beczce po 5 letnim winie porto. Delikatnie owocowy gin z posmakiem dębu oraz wanilii to wyrafinowany trunek. Całość dopełnia wyższe stężenie alkoholu na poziomie 49,6%.
Mocna i pikantna wódka z najwyższej półki wódka z serii Single EstateRye. Smogóry Forest jest wytwarzana z wyjątkowego żyta Dańkowskie Diament z jednej posiadłości położonej w małej wsi Smogóry na ziemi lubuskiej, otoczonej rozległymi, dziewiczymi lasami.
Wyjątkowo świeża i gładka wódka klasy premium z serii Single EstateRye. Wytwarzana jest z rzadkiego żyta Dańkowskiego Diament z jednej posiadłości położonej nad brzegiem jeziora Bartężek na Mazurach.
W hołdzie klasycznej, polskiej Starce- gdzie ojciec zakopywał beczkę spirytusu w dniu narodzin córki, a wykopywał ją w dniu ślubu. Kavka Tokaji Cask to rewelacyjnie zbalansowane połączenie żyta, pszenicy oraz destylatów z jabłek i śliwek. Dzięki starzeniu Kavki w beczkach po węgierskim Tokaju otrzymaliśmy dojrzały trunek z subtelnymi nutami owocowymi, jasnym dębem i trwałą głębią. Twórcy wódki Kavka- troje uzdolnionych osób- protektor Jan Woroniecki; Mistrzyni Destylacji Urszula Wójcik oraz barman koktajlowy Karol Terejlis, stworzyli wódkę leżakowaną w beczkach po tokaju. Produkt dostępny w bardzo limitowanej ilości.