Opis smakowy
Kolor ceglasty. Intensywne i owocowe w nosie, z aromatami syropu owocowego dobrze dopasowanego do nut przypraw i suszonych owoców. W ustach jedwabiste i eleganckie, doskonały przykład Burmester Colheita. Długi finisz z zaskakująco orzeźwiającą kwasowością.
Sposób produkcji
Winogrona zbierane ręcznie w optymalnym czasie są następnie odszypułkowane, miażdżone i przekształcane w wino w procesie starannej maceracji w celu wydobycia ich koloru, garbników i aromatów, wzmocnionych przez ciągłe ubijanie podczas fermentacji. Odbywa się to w kadziach (lagares) w kontrolowanej temperaturze (pomiędzy 28-30°C) aż do uzyskania odpowiedniego stopnia słodkości (baumé). W tym momencie dodaje się brandy z winogron, aby stworzyć ostateczne wino wzmocnione. Wino wysokiej jakości, wyprodukowane z jednego zbioru. Wino Colheita dojrzewa w dębowych beczkach przez różne okresy czasu, ale nigdy nie krócej niż 7 lat. Następnie jest butelkowane i sprzedawane zgodnie z wymaganiami rynku.