Porto Extra Dry White Royal Oporto
Alternatywny styl porto ze względu na jego rześki, półwytrawny charakter będący wynikiem późnego przerwania fermentacji.
Real Companhia Velha jest jednym z najstarszych producentów w regionie. Została założona w 1756 roku przez José I, króla Portugalii i działa nieprzerwanie od tamtego czasu.
Obecnie Real Companhia Velha uważana jest za jednego z wiodących producentów porto i win z regionu Douro. Posiada 5 posiadłości w dolinie rzeki, o łącznej powierzchni winnic ponad 550 ha. Aby uzyskać jak najlepsze rezultaty w procesie produkcji, firma łączy tradycję z nowoczesnością, efekty jej pracy są regularnie nagradzane przez autorytety branży winiarskiej, m.in. Wine Spectator, Wine Enthusiast, Decanter.
Royal Oporto jest flagową marką firmy na arenie międzynarodowej. Nazwa marki pochodzi stąd, że angielscy kupcy winiarscy określali od dawnych czasów firmę jako „Royal Oporto Wine Company” ze względu na nawiązanie do królewskiego przywileju i łatwiejszą wymowę.
Jest 8 produktów.
Alternatywny styl porto ze względu na jego rześki, półwytrawny charakter będący wynikiem późnego przerwania fermentacji.
Produkowane z tradycyjnych odmian, dzięki specyficznej metodzie winifikacji zachowuje wszystkie naturalne cukry w winie i pozwala na rozwój lukrowej tekstury.
Młode Porto Ruby ze starej firmy Real Companhia Velha. Jak wiadomo przeznaczone do szybkiego spozycia...
W wyższych partiach doliny, gdzie znajdują się należące do Real Companhia Velha posiadłości Quinta de Cidrô i Quinta do Casal da Granja, panuja idealne warunki do produkcji białych porto.
Royal Oporto Rose to kolejny alternatywny styl porto, który pokazuje jakie możliwości interpretacji daje to tradycyjne wino.
Wino produkowane tylko w najlepszych latach, z klasycznych odmian używanych do produkcji porto. LBV różni się tym od zwykłych rocznikowych Porto, że dojrzewa przed zabutelkowaniem w beczkach przez okres 4-6 lat. Można delektować się nim od razu, ale ma też ono ogromny potencjał starzenia.
Colheita to specyficzny styl wyrafinowanego i dojrzałego porto z konkretnego zbioru i rocznika, leżakuje minimum 7 lat w dębowych beczkach. Produkowane tylko w najlepszych latach, ze starannie wyselekcjonowanych win.
Colheita to specyficzny styl wyrafinowanego i dojrzałego porto z konkretnego zbioru i rocznika, leżakuje minimum 7 lat w dębowych beczkach. Produkowane tylko w najlepszych latach, ze starannie wyselekcjonowanych win. Tu wyjatkowo udany 1977.