Bock Cuvee DHC Villány
Bordoski kupaż, flagowe wino od jednego z najlepszych węgierskich producentów.
Bock Pince jest firmą rodzinną. Tradycja uprawy winorośli i wytwarzania wina jest kultywowana w rodzinie od kilku dziesięcioleci, a właściwe od ponad stu lat.
Przodkowie przenieśli się z Niemiec i osiedlili na Węgrzech w XVIII wieku. Rodzina Bock od 1850 roku zajmuje się uprawą winorośli i wytwarzaniem z nich win w regionie winiarskim w Villány. Przez ten czas zamiłowanie do winiarstwa i produkcji wina przechodziło z ojca na syna i właśnie to stało się mocnym fundamentem dla rozkwitu rodzinnej firmy.
Za dzisiejszymi sukcesami bez wątpienia stoją również wspierająca żona i stabilna rodzina. Żona Pana Józsefa Bocka, która pracowała jako nauczycielka, z powodu intensywnego rozwoju rodzinnej firmy zrezygnowała z kariery nauczycielki, by móc poświęcić się w pełni wspieraniu przedsiębiorstwa.
Dla dzieci Państwa Bock było naturalnym pójść w ślady swoich rodziców i dziś już cała rodzina jest zaangażowana w prowadzenie biznesu. Obecnie za marką Bock stoją dwie generacje.
Otwarta dla zwiedzających Piwnica jest dwupoziomowa, funkcjonuje jako pomieszczenie produkcyjne, magazyn i jako piwnica. Jej budowa rozpoczęła się w roku 1994, następnie po 3 etapach (1994-1996, 1998-1999, 2002-2003) została całkowicie zakończona. W okresie 2008-2012 zrealizowano nową inwestycję, w trakcie której wybudowano liczne piwnice „salkowe” przeznaczone do wytwarzania i przechowywania wina, czynności te odbywają się w jednym pomieszczeniu produkcyjnym oraz dwóch odgałęzieniach piwnicznych (jedno o długości 30 m,a drugie 100 m), jak również została wybudowana jedna piwnica okrągła. Rozszerzono w ten sposób możliwości przechowywania: obecnie dysponujemy beczkami barrique w ilości 1400 sztuk, ponadto zbiornikiem stalowym o pojemności 2300 hektolitrów.
Jest 6 produktów.
Bordoski kupaż, flagowe wino od jednego z najlepszych węgierskich producentów.
Odmiana będąca w Bordeaux tłem dla Cabernet Sauvignon, w regionie Villány zalazła swój drugi dom.
Kupaż szczepów międzynarodowych i węgierskich, wino złożone i wielowymiarowe.
Mariaż przynoszący wielkie wino dzięki doborowi gron i procesowi dojrzewania w małych dębowych beczkach.
Dzięki specyficznemu położeniu region Villány ma mikroklimat pozwalający uzyskiwać wina, jak ten Cabernet Sauvignon od Józefa Bocka, o bordoskim charakterze. Ma potencjał na długie lata dojrzewania, ponad 30 lat
W stylu owocowe, gładkie. Kekfrankos w jednolitym, typowym stylu Villany.